->
Atopik egzama nasıl geçer?
Atopik egzama tedavisinde bu zamana kadar kortizon içeren ilaçlar kullanılmıştır, ancak bu ilaçların hastalar üzerinde bir takım olumsuz etkilere sebep olması nedeniyle atopik egzama tedavisi için yeni bir yöntem geliştirilmiştir. Atopik egzama egzama hastaığıın kronik bir şekli olan kaşıntılı cilt hastalığı olmaktadır.
Bağışıklık sisteminin bahar polenlerinden, ev tozu alerjenlerinden, gıda alerjeni antikorlarından ve küf mantarı gibi hava yoluyla vücuda giren çeşitli alerjen etkiler sebebiyle daha çok bebeklerde ve ergenlerde nadiren de yetişkinlerde görülen bir sorundur, atopik egzama. Atopik egzamanın tedavisi mümkündür, ancak zorlu ve uzun süren bu tedavi sonrasında hastalığın kesin olarak geçtiği herkes için söylenemez.Çünkü atopik egzama tedavi edilse bile yeniden husule gelme riski söz konusudur.
Atopik egzama tedavisinde kullanılan kortikosteroid preparatları deride incelme, deri enfeksiyonları, deri çatlamaları, kılcal damar genişlemeleri, deri içi kanamaları gibi yan etkilere sebep olduğundan ve geniş yüzeylerde deriden emilip kana ulaştığında sistemin yan etkilerde söz konusu olduğu için uzman kontrolünde kullanılması gereklidir
Özellikle hassas olan göz çevresi, yüz, koltuk altı, boyun ve kasıklarda kortikosteroid kremleri kullanırken çok dikkat edilmeli ve önerilen süreden uzun kullanılmamalıdır.
Atopik egzama tedavisi için yeni geliştirilmiş kortizon içermeyen ilaçların hem deride emilimi çok az hem de yan etkileri bulunmamaktadır. Kortizon içermeyen ilaçların kullanımı özellikle de bebek ve çocuklar için son derece önemlidir. Hassas ve geniş bölgelerde de bir sorun yaratmayacağı için güvenli bir şekilde kullanılabilir.
Bir önceki yazımız olan Erkeklerde genital bölge mantarı tedavisi başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: atopik egzama kremleri, bebekte egzama belirtileri, atopik egzama belirtileri, atopik egzama ev, bebek egzamasında kortızon kullanımı
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.