->
Kişiye özel bir rapor niteliği taşıyan babalık testi yani DNA testi, başta İngiltere olmak üzere çeşitli ülkelerde ve bizim ülkemizde de sıklıkla yapılan bir testtir. Bir çocuğunun DNA’sının yarısını annesinden yarısını da babasından almaktadır. DNA testi kişiye özel bir rapor niteliği taşımaktadır. Babalık testi yapılırken çocuk ile babanın arasındaki akrabalık bağını anlamak için DNA kümesindeki boşluklara bakılmaktadır.
DNA testinde çocuğun söz konusu babaya ait olup olmadığını gösteren test sonucu ya %0 ya da %99,9 çıkmaktadır
DNA testinde başka rakamların çıkma olasılığı kesinlikle yoktur. Kısacası çocuk ya babanındır ya da değildir.
Babalık testi mütenevvi metotlarla yapılmaktadır. Test sonuçları ise sadece testi isteyen kişiye verilir. Eğer ki kişi kimlik bilgisinin açıklanmasını istemiyorsa kimlik bilgisi açıklanmaz. DNA testi ağız içindeki deriye pamuklu bir çubuk sürülerek, kişiden kan örneği ya da saç örneği alınarak yapılır. Ancak en detaylı ve doğru sonucu kan testi vermektedir.
DNA testi anne karnındaki henüz doğmamış olan çocuğa da yapılmaktadır. Bunun için ceninden aminosentez yoluyla örnek alınır ve anne karnındaki çocuğun babaya ait olup olmadığı kesin olarak laboratuar sonuçlarıyla ortaya çıkar.
Bir önceki yazımız olan Boşanma kararı çocuğa nasıl söylenir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: dna testi nasıl yapılır, dna testi kac gunde gecer, babalık testi nasıl yapılır, ölmüş babanın dna testi başka kimden yapılır, dna halkası nasıl yapılır
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.