->
Fakat bademcikler sık sık husule gelen enfeksiyonlardan ötürü bu görevlerini yerine getirememekle birlikte sağlığımız için tehdit oluşturmaya da başlayabilirler.
Bademcikleri küçültme ameliyatı
Aynı zamanda bademcikler sık sık iltihaplanmasa da büyüme gösterebilir ve bademciklerde görülen büyüme de yutma, beslenme ve konuşma gibi mütenevvi sıkıntılara yol açmaktadır.
Dilin arka bölümünde boğazın her iki yanında sabit şekilde bulunan ve bağışıklık sistemimizin önemli bir parçasını oluşturan bademcikler, vücut içine giren bakteri, virüs gibi çeşitli mikropları yakalamakta ve vücudun savunma sistemine muavenet eden lenfosit isimli hücreleri üretmekle görevlidir. Diğer yandan bademciklerin büyük olmasından dolayı yiyecek ve doku artıkları bademciklerin üzerinde birikebilir, ağız kokusuna ve hijyen bozukluğuna yol açabilir. Tüm bu ve buna benzer sorunlarda ise bademciklerin küçültülmesi ya da alınması gerekebilir.
Bademciklerin küçültülmesi ilaç ya da tıbbi tedavi yöntemleriyle mevcut olmamakta, yalnızca cerrahi operasyonla mümkün olmaktadır
Bademcikleri küçültme ameliyatı radyofrekans, lazer, coblator ve microdebrider gibi cihazlar kullanılarak yapılmakta ve tüm bu yöntemlerde hem kanama hem de ağrı hissi az olmaktadır. Üstelik bademcik küçültme ameliyatı sonrası hastanın iyileşme süresi de oldukça kısadır.
Bir önceki Spastik kolon belirtileri başlıklı konumuzda spastik kolon, spastik kolon hastalığı ve spastik kolon hastalığı belirtileri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: bademcik küçültme ameliyatı nasıl yapılır, bademcik küçültme ameliyatı sonrası, radyofrekans ile bademcik küçültme forum, bademcik küçültme, bademcik küçültme ameliyatı nasil yapiliyor
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.