->
Aktif bir bağırsak kanaması tedavisinde kanayan bölgeye kimyasal maddeler enjekte edilir ve kanayan bölgenin koterizasyonu ısı tedavisi ile durdurulur. Kanamanın kontrol altına alınmasından hemen sonra hekim hasta için en uygun ilaçları reçete edecektir. Çeşitli sebeplerden dolayı ortaya çıkan ve ciddi belirtiler gösteren bağırsak kanaması mutlaka tedavi edilmeli ve kanamanın şiddeti ne olursa olsun durdurulmalıdır.
Bağırsak kanamasının tedavisi
Bağırsak kanamasının tedavisinde ilk olarak kanamanın yeri tespit edilir ve akabinde kanamanın nedenine bağlı olarak tedavi sürecine girilir.
Bağırsak kanseri, on iki parmak ve mide ülseri, bağırsaklarda aşınma, bağırsağa giren yabancı cisimler, bakteri ve virüs kaynaklı hastalıklar sebebiyle husule gelen bağırsak kanamasında dışkıda kötü koku, zift karası bir görünüm, kahve telvesi ya da kan şeklinde kusma, karın ağrısı, halsizlik, nabız düşmesi, tansiyon yükselmesi, baş dönmesi, nefes almada güçlük, ishal, beniz solgunluğu, halsizlik ve uykuya meyilli olma gibi belirtileri bulunur
Hastanın bu ilaçları önerilen şekilde düzenli olarak alması bağırsak kanamasının tedavisinde önemli bir husustur.
Kalın bağırsak poliplerinden kaynaklı kanamaların durdurulması için endoskopik yolla poliplerin çıkartılması gerekir ve hemoroidal kanaması söz konusu olan hastalara ise hemoroidlerin band ligasyonu veya çeşitli elektrikli aletlerle ısı tedavisi uygulanmaktadır. Ancak endoskopik tekniklerin başarısız olduğu durumlardaanjiografi ya da cerrahi girişimlere bağırsak kanamasının tedavisinde ihtiyaç duyulmaktadır.
Bir önceki Bağırsak kanaması nedenleri başlıklı konumuzda bağırsak kanaması hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: ince bagirsak kanamasi, kalidren dişagrısı için hapı nasıl kullanılır12 ki bagırsak kanaması geçiren hasta kullanırmı, bağırsak kanaması nasıl durur, bağırsak kanaması tedavisi, bağırsak kanamasında neler yenir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.