->
Bakır elementinin çeşitli alanlarda sıkça kullanılması ve tüm dünyada kullanımı yaygın olması bakır zehirlenmesi vakalarına sıkça rastlamamıza sebep olmaktadır. Bağlarda, bahçelerde, endüstride ve mutfak eşyalarının yapımından kullanılan bu element ölümcül olabiliyor. Çünkü bu yiyecekler bakırın oksitlenmesine neden olur ve oksitlenme de zehirlenmenin temel nedenidir.
Bakır zehirlenmesinin tedavisi
Bakır zehirlenmelerinin başlıca sebepleri bakırdan yapılmış olan kaplarda sirkeli ve yağlı yiyeceklerin pişirilmesidir. Özellikle de insanların mutfaklarında kalaylanmış bakır kapların yer alması bakır tuzlarının yemeğe geçmesine sebep oluyor ve vücuda en az 10 gram bakır sülfat alındığı zaman tehlike oluşturuyor
Mide bulantısı, kusma, karın ağrısı, ishal, nabız artışı, kalp ritminde artış, dışkının kanlı ve siyah renkte olması gibi belirtileri bulunan bakır zehirlenmesinde bakın nasıl bir tedavi yolu izlenmektedir.
Bakır zehirlenmesi yaşayan bir hastanın ilk olarak midesi yıkanır. Ardından potasyum ferrosiyanür adlı bir madde verilir ve bu madde zehirlenmeyi husule getiren bakır tuzunun kan tarafından soğurulmasını önlemektedir. Bakır zehirlenmesinin tedavisi için hastalara tuzlu müshil de verilebilmektedir.
Bir önceki Silikozis hastalığı tedavisi başlıklı konumuzda silikozis hastalığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: bakır zehirlenmesi belirtileri, bakırlar neden kalaylanır, bakır zehirlenmesi, bakir zehirlenmesi nasil olur, bakir zehirlenmesi nelere sebep olur
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.