->
İşte bu bezlere bartolin bezi adı verilir. Sağlı sollu yerleşen bu bezler el ile hissedilmezler.
Bartolin bezlerinde zamanla tıkanma meydana gelir. Cinsel birleşme sırasında vajinada sulanmayı arttırır ve kayganlığı sağlar.
Kadınların genital bölgesinde vajinanın dışa açılan kısmında iki adet salgı bezi bulunur
Dışarı doğru açılan kanallarda meydana gelen bu tıkanma bezlerin büyümesine, hassaslaşmasına ve kızarmasına neden olur. Büyüyen bezler ilk olarak serttir. Daha sonra bezlerde yumaşama meydana gelerek abse halini alır. Bartolin bezlerindeki abse oluşumunun nedeni, mikroplardır.
Bartolin kisti tedavisi
Bartolin bezlerindeki bu sorunu yok etmek için, antibiotik tedavisi ile absenin üzerindeki deride bulunan iltihabın dışarı atılması sağlanır. Genel ve lokal anestezi işlemi uygulanarak yapılan bu tedavide kesi yapılarak dışarıya boşalan abse, kişiye rahatlama hissi verir.
Bartolin enfeksiyonun ikinci kez tekrarlamasında ise cerrahi işlem uygulanabilir. Tekrar eden enfeksiyonlarda kistleşme görülür. Her tekrarlanmasında bartolin bezleri dahada büyür ve bu bölgede şekil bozuklukları meydana gelir. Bu durumda cerrahi işlem tek çözümdür.
Bir önceki Seyahate çıkacak anne adayları dikkatli olmalı başlıklı konumuzda anne adayları, Derin Ven Trombozu ve emboli hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: bartholin kistine ne iyi gelir, bartolin kisti, ne yersem vajinam sulanıyor, bartholin kisti ne kadar buyur?, bartholin kistine sifali bitki
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.