->
Bebeğinizin bu durumu belirli bir süre ardından normal şartlara dönecekken, bebeğinizin niçin emmek istemediğini bulmaya çalışmanız da oldukça önemlidir.
İşte dikkat edeceğiniz noktalar:
– Bebeğinizin bir rahatsızlığı olup olmadığına dikkat edin.Eğer bebeğinizde kulak iltihabı ağzında oluşan bir kesik yada pamukçuk görülüyorsa, burnu tıkalı olduğu durumlarda
– Diş etleri, diş çıkarmasından dolayı şişkin ve kızarık göründüğü durumlarda
– Bebekler emerken annenin memesini ısırırlar.Eğer böyle bir durumda sert bir tepki verdiyseniz korkmuş olabilir.
– Yeni bir parfüm, yeni bir sabun kullandıysanız bebek bu kokudan rahatsızlık duymuş olabilir.
– Eğer siz çok stresli bir dönem içindeyseniz, bu sütünüze yansır.
Bir önceki Üç ebeveynli çocuk mümkün mü? başlıklı konumuzda anne sağlığı, böbrek yetmezliği ve çocuk sağlığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: bebeğim emmek istemiyor ne yapmalıyım, Bebeğim emmeyi bırakmak istiyor ne yapmalıyım, anne sütü bırakmak isteyen bebekler için neler yapılır, anne sutunu bebek hangi durumlarda emmek istemez, bebegim emmekk istemiyor ne yapmalıyım.
Sütten kesilme zamanı gelen memeye birden bire veda etmezken, emmenin tadına varan bir bebeğin annelerin uzun uğraşları sonunda emmeyi bırakmadığını da aklınızdan çıkartmamanız önerilmektedir.
Daha öncelerde emme konusunda oldukça rahat olan ve sıkça emmek isteyen bebeğiniz şimdilerde emmek istemiyor ve memeden kaçıyorsa kesinlikle telaş etmemeniz gerekmektedir. Bebeğinizin sütten kesildiğini düşünerek hareket etmemeniz önerilirken, ek gıdalara geçmeyi yada besin miktarını arttırmayı düşünmemelisiniz
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.