->
Sonuçları geçen ay belli olan, ancak bugün Çevre Çalışma Örgütü tarafından yayımlanan araştırmada, inek sütünden elde edilen mamalarda bu kimyasalın yüksek miktarda bulunduğu belirtildi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerindeki bilim adamlarının yaptığı araştırma, farklı markalardaki toz bebek mamalarında rastlanan perklorat kimyasalının, mamanın karıştırıldığı suda da bu kimyasalın yer alması halinde yetişkinler için güvenli olan dozu aşabileceğini gösterdi.
ABD’de toz bebek mamasında, roket yakıtında kullanılan bir kimyasalın kalıntılarına rastlandı.
Bilim adamları, önemli ölçüde perkloratın, metabolizmanın ayarlanmasına yardımcı olan tiroid fonksiyonunu etkileyebileceğini belirtiyor.
Bilim adamları, bu kimyasalın bulunduğu mama markalarını açıklamazken, sadece birkaç örneğin incelendiği, bu nedenle tüm mama kutularındaki perklorat seviyelerini bilmenin zor olduğu kaydedildi
Tiroid fonksiyonlarındaki bozulmanın, ceninin ve bebeğin beyin gelişimi üzerinde etkisi olabileceği biliniyor.
Amerikan hükümetinin, mamaların perkloratın etkilerini geçersiz hale getiren iyot içermesini talep ettiği belirtildi.
Perklorat’ın, ABD’nin bazı kentlerinde içme suyunda ortaya çıktığı, bu kimyasalın suda doğal olarak bulunabileceği, ancak en fazla perklorat kirliliğinin, savunma ve uzay çalışmalarının yürütüldüğü bölgelerle bağlantılı olduğu bildirildi.
Bir önceki Sünnet cinsel hastalıkları azaltıyor başlıklı konumuzda AIDS hastalığı, cinsel hastalıklar ve enfeksiyon riski hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: yetiskinler bebek mamasi yiyebilir mi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.