Bebeklerde ağız sağlığı ve Bebeklerin sağlıklı yaşantısı için

Bebeklerde ağız sağlığı ve Bebeklerin sağlıklı yaşantısı için
Fakat anne sütü kadar; emme eyleminin de bebeğin gelişimine katkıları vardır. Anne göğsünden ememeyen ya da annesi çalıştığı için her zaman emzirilemeyen bebekler, annenin göğsünden alınan sütle, anne sütü ihtiyacını karşılar. Bebeğin ağız sağlığı, beslenme şekliyle doğrudan ilintilidir. Anne sütü faydalıdır ve bu bilinçle hareket ederek; bebeğin bu ihtiyacını karşılamaya çalışmak, bebeğin gelişimi açısından olumlu bir davranıştır.
Anne sütünün, bebeklere faydalı olduğunu genel olarak biliriz
Sizlere bu yazımızda bebeklerin ağız sağlığı ile önemli makaleler veriyoruz…

 

Bebeklerin, en azından ilk dört ay, anne sütü ile beslenmeleri; ağız çevresindeki yumuşak doku ve kas fonksiyonlarının normal gelişimini sağlayacaktır. Anne sütünün yetersiz olduğu durumlarda ise fizyolojik başlıklı (damaklı, kesik uçlu) biberon kullanımı gerekir.
Bebekler 1 yaşından itibaren bardak ve kaşıkla beslenmeye alıştırılmalıdır.
Biberonla beslenme en fazla 2 yaşına kadar devam edebilir. Parmak emme, yalancı emzik kullanma gibi alışkanlıklara 2 – 2,5 yaşına kadar izin verilebilir. Eğer parmak emme alışkanlığı mevcutsa, bunun sebebi araştırılarak 3 – 6 yaş arasında bu alışkanlık mutlaka giderilmelidir.
Solunum problemleri, çene gelişmesi üzerine olumsuz etki eder. Burundan değil de, sadece ağızdan soluma durumu mevcutsa (bu durum uykuda daha iyi anlaşılır) muhakkak kulak burun boğaz uzmanına danışılmalıdır.
Bir önceki Üç ebeveynli çocuk mümkün mü? başlıklı konumuzda anne sağlığı, böbrek yetmezliği ve çocuk sağlığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: bebeklerin yaşantısı nasıl

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.