->
Dr. Doğuştan ya da sonradan meydana gelerek cilt üzerinde kahverengi ve siyah renkte bulunan bu benler, çoğu zaman erkeklerin traş esnasında ve banyoda kese yapılırken tahriş ediliyor. Hüseyin Tol, bu tür durumlarda benlere dikkat edilmesini öneriyor.
Hemen hemen herkeste bulunan benler, bazı bünyelerde cilt sağlığını tehdit edecek boyutlara kadar ulaşabiliyor hatta, güneş ışınlarının etkisi ya da tahriş olması nedeniyle cilt kanseri riskini bile arttırıyor. KONYA Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç
Benlerin güneşten korunmasını ve tahriş edilmemesi gerektiğine değinen Doç. Dr. Tol, aksi durumda bir hücrenin içine yabancı DNA’nın girmesinden kaynaklı cilt kanserine yakalanma riskinin büyük olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Tol, “Birçok cilt kanseri hastalığı bu tür nedenlerden oluşmaktadır. Tehlikenin büyüklüğü farkına varılmalıdır. Uzun süre güneş ışınlarına maruz kalan ya da tahriş edilmiş benler ölümcül sonuçlar doğurabilir” dedi.
Deri tümörleri çok hızlı bir şekilde büyümektedir. Benlerin hızlı büyüdüğünü fark ettiğiniz anda muhakkak bir uzmana başvurmalısınız. Ayrıca herhangi bir olumsuzluktan dolayı benlerin kanaması, şişmesi yada renk değiştirmesi deri tümörünün belirtisidir. Bu tip belirtilerin başladığı anda cerrahi işlemle benler alınmalıdır.
Bir önceki yazımız olan Beyinde uyuşma nedenleri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: benlerin zararları, et benlerinin zararlari, benin sismesi, et benleri neden siser, ben sismesi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.