->
Doğrudan temas, öksürük, aksırık, aynı havayı soluma da dahil olmak üzere çocuktan çocuğa hatta daha önceden bu hastalığı geçirmemiş yetişkinlere bulaşma riski söz konusu olan beşinci hastalık nasıl tedavi edilir, tedavi yöntemleri nelerdir, sizler için yazımızda açıkladık. Genellikle boğazda şişlik, yanaklarda kızarıklık, hafif ateşlenme, gövde ve kol ve bacaklarda, avuç içi ve ayak tabanında döküntüler gibi belirtileri bulunan beşinci hastalığın tedavisi hakkında tüm merak edilenler sizlerle. Beşinci hastalık olan çocuklar muhakkak hekim kontrolü altında tedavi edilmelidir.
Beşinci hastalık tedavisi
Beşinci hastalığa yönelik bir tedavi metodu bulunmamakta olup hastalık zamanla kendiliğinden geçmektedir. Yalnızca beşinci hastalığın tedavisi için belirtileri azaltmaya yönelik ilaçlar kullanılması önerilir
Çünkü çoğu zaman beşinci hastalık alerjik bir sorunmuş gibi anlaşılır ve tedavisi içinde alerji ilaçları yanlışlıkla kullanılır. Beşinci hastalığın alerjik olmadığı yalnızca hekimler tarafından tanısı konur. Bu nedenle çocuğunu uzman bir hekime götürün ve doğru ilaçlarla daha hafif bir şekilde beşinci hastalığın atlatılmasını sağlayın.
Beşinci hastalığın tedavi sürecinde hastanın dinlenmesi, bol bol sıvı gıdalar tüketmesi ve sağlıklı beslenmesi son derece önemlidir. Hastalığın kolay atılması için uzman hekimin önermiş olduğu ilaçlar düzenli bir şekilde kullanılmalı ve cilt döküntülerin ve kaşıntıların azalması içinde gereken losyonlar özenle kullanılmalıdır. Hekimin verdiği ilaçlar düzenli kullanıldığı zaman hastalıktan 10 gün içinde eser kalmayacaktır.
Bir önceki Üç ebeveynli çocuk mümkün mü? başlıklı konumuzda anne sağlığı, böbrek yetmezliği ve çocuk sağlığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.