->
Balıkta herkes için yararlı A, D ve B vitaminlerinden bol miktarda var. Uzmanlar çocuklarımızın normal gelişimi vede beyin gelişimleri için, haftada mutlaka 1 yada 2 kez balık tüketmelerini belirtiyorlar. Sadece kalp hastaları için değil, beyin gelişimi içinde oldukça faydalı bir besin. içerdiği koruyucu yağ asidi ile kalp hastalarının sofralarından eksik etmemesi gereken bazı gıdaların başında geliyor. Ki bunu balığın sağlık açısından çok faydalı bir besin olduğunu bilmeyen yoktur sanırım
Kelimelerimizi çok daha fazla uzatmadan sizlere balık ve balık tüketiminin beyin gelişimine kattığı değeri ile bilgilendiriyoruz sizleri…
Çocuklara 7. aydan itibaren balık yedirilmesini öneren Prof. Dr. Küçüködük, şunları kaydetti:
“Çocukların normal gelişiminin yanı sıra beyin gelişimleri için de haftada iki gün mutlaka balık tüketmeleri gerekir. Özellikle somon, uskumru, ton balığı, sardalya gibi balıklar Omega-3 yönünden oldukça zengin balıklardır.
Omega-3 yağ asitlerinden DHA insan beynindeki hücrelerin yenilenmesine katkıda bulunur. Balık türüne göre Omega-3 miktarı farklılık gösterebilir. Genellikle ızgarası yapılan balıklar, Omega-3 yönünden zengin balıklar. Ülkemizde en çok tüketilen balıklardan olan hamsi de Omega-3 ihtiyacını karşılayacak düzeyde.”
Hamilelikte balık tüketmeli
Beyin gelişiminin anne karnında başladığını ifade eden Prof. Dr. Küçüködük, anne karnındaki bebeğin gelişimi ve anne sağlığı için gebelerin de mutlaka balık tüketmeleri gerektiğini söyledi.
Gebelikte özellikle son 3 ayda anneden bebeğe önemli ölçüde Omega-3 yağ asitleri aktarıldığını bildiren Prof. Dr. Küçüködük, gebelerin bu dönemde bol miktarda balık tüketmesinin yararlı olacağını belirtti.
Prof. Dr. Küçüködük, bol balık yiyen gebelerde erken doğum, düşük ağırlıklı bebek doğurma riskinin de az olduğunu kaydetti.
Bir önceki Şeker yerine Bal kullanın Bal ve Balın faydaları başlıklı konumuzda bal yemenin faydaları, balın cilde faydaları ve balın faydaları hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.