->
Beyin krizinin habercisi olan vücudun bir yarısında, yüz kol veya bacakta aniden ortaya çıkan kuvvetsizlik veya uyuşma, his bozukluğu, konuşmada zorluk, söylenenleri anlamada güçlük çekme bir veya her iki gözde aniden ortaya çıkan görme azalması veya görmede bulanıklık, çift görme, izah edilemeyen denge bozukluğu gibi şikayetleri hisseder hissetmez şu önlemleri almalısınız:
Öncelikle beyin krizine sebep olan faktörü öğrenmelisiniz. Ardından gerekli tedaviye başlamalı ve uzman doktor eşliğinde ihmal edilmeden kontrollerinizi yaptırmalısınız.
Beyin krizi belirtilerinin hissedilmeye başlandığı ilk saatler oldukça büyük önem taşıyor. Ardından bu faktörleri ortadan kaldırmaya yönelik önlemler almalısınız.
Bir takım belirtilerle kendini gösteren beyin krizi, bazen bir tane belirti bazen de birkaç tane belirti ile kendini belli ederken bu belirtiler ya birkaç dakika ya da birkaç saat sürerek önemli tehlike yaratabilir.Bu tehlikelerden kendinizi korumak için beyin krizi belirtilerini hissettiğiniz anda hemen doktora müracaat etmeli ve çok fazla gecikmeden beyin krizini önlemenin yollarına gitmelisiniz
İlk üç saat içinde hastaya gerekli müdahale yapılmaz ise hayati tehlike söz konusu olabilir. Beyin krizinin önlenmesi için yapılması gerekenlerin en mühimi az öncede söylediğimiz gibi uzman bir hekime başvurmaktır. Uzman hekiminiz beyin krizini önlemek için gerekli müdahalede bulunacak ve size uygun ilaçları kullanmanızı söyleyecektir.
Bir önceki Beyin krizi nedir? başlıklı konumuzda beyin krizi ve beyin krizi nedenleri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.