->
Genellikle beyin tümörü hastalarının birçoğunda önceleri hafif başlayan daha sonrasında şiddetli bir hal alan baş ağrıları husule gelmekte ve bu baş ağrılarına zamanla da bulantı, kusma, çift görme, görme bozuklukları, kol ve bacaklarda halsizlik ve dengesizlik gibi belirtilerde eşlik etmektedir. Çoğu kişi beyin tümörü belirtilerini farklı hastalıklara bağdaşlaştırdığından, sorun farkında olmadan büyümektedir. Beyin tümörü tedavisi hakkında bilgiler veren uzmanların tedavi yöntemleri hakkında görüşlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Beyin tümörü tedavisi
Tümörün büyümeden tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, tümör belirtilerinin ilk başladığı anlarda hafife alınmasını ve tedavi için en yakın zamanda uzman bir hekime başvurmasını söylemekteler. Daha da ilerleyen durumlarda epilepsi nöbetleri ve bilinç kaybı husule gelmekte olduğundan beyin tümörü mümkün mertebe erken evrelerde tedavi edilmelidir
Henüz küçük boyutlarda olan tümör hem daha iyi kontrol altına alınmakta hem de hastalar daha ciddi şikayetler yaşamaktan kurtulmaktadır.
Beyin tümörü tedavisi tümörün bulunduğu bölgeye, çapına, tipine ve hastanın yaşı ile diğer sağlık sorunlarına göre yapılır. İyi ve kötü huylu olarak husule gelen beyin tümörü her ne tipte olursa olsun cerrahi işlemler yardımıyla çıkarılmalıdır. Lakin bazı hastalara cerrahi müdahale uygulamak sakıncalıdır. Tümör beynin hassas bölgesinde ise dokunmak hayati riske sebep olabilir. Bu durumda cerrahi müdahaleler yerine ışın ve ilaç tedavisi uygulanır.
Bir önceki yazımız olan Zıplamanın sağlığa faydaları nelerdir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.