->
Tümörün iyi ya da kötü huylu olmasına göre tedavi planı yapılmaktadır.
Beyin tümörünün tedavisi
Beyin tümörünün tedavisi için cerrahi radyo, cerrahi veya kemoterapi gibi tedavi yöntemlerinden faydalanılmaktadır. Aynı zamanda daha pek çok hususta beyin tümörü tedavi planında önem taşır. İyi ya da kötü huylu olmak üzere iki farklı şekilde kendini gösteren beyin tümörünün tedavisinde hangi durumun gelişme gösterdiğini de tedavide büyük önem taşıyor.
Beyinde tümörün varlığı saptandığı zaman mutlaka uzman hekimler tarafından bu duruma müdahale edilmeli ve yapılacak müdahalede ameliyata gerek olup olmadığı önce kontrol edilir ve sonrasında beyin tümörünün tedavisine başlanır
Hastanın durumuna, yaşına, tümörün bulunduğu bölge ve yayılma durumuna bağlı olarak beyin tümörünün tedavisi değişkenlik göstermektedir. Beyin tümörünün iyi yada kötü huylu olduğu genelde anlaşılsa da kesin bir tanı koymak için biyopsi şarttır. Beyin tümörünün iyi huylu olduğundan şüphe olmasa bile çıkartılacak boyutlardaysa iyi huylu beyin tümörünün tamam mı çıkartılmalıdır. Kötü huylu bir beyin tümörü söz konusuysa biyopsi ya da yerleşim itibariyle, çıkartılması kolaysa eğer çıkartılmalı ve sonrasında onkolojik tedavi uygulanmalıdır.
Beyin tümörlerinin kötü huylu olanları hastanın durumunu en kötü şekilde etkilemektedir. Aynı zamanda kötü huylu tümörlerin tedavisi zor olmaktadır. İyi huylu tümör küçükse, büyüyor mu yoksa sabit mi kalıyor diye takibi gerekir. Bazı tümörlerin büyümesi uygulanacak ilaç tedavisi ile durdurulabiliyor. Bu tümörler olduğu gibi bırakılır, büyük büyümediği düzenli olarak kontrol edilirse hastanın durumunda bir kötülük yok demektir. Radyoterapi, kemoterapi ve immünoterapi gibi destekleyici tedavi yöntemlerine ihtiyaç duyulur.
Bir önceki yazımız olan Kanserin erken belirtileri nelerdir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: hangi beyin tümöru ılacla tedavı edılır, www saglık com/beyin-tumorleri
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.