Beyin yorgunluğuna ne iyi gelir?

Beyin yorgunluğuna ne iyi gelir?
Beyin yorgunluğundan kurtulmak için dikkate alacağınız bu öneriler aynı zamanda sizi fiziksel olarak ta rahatlatacaktır.
Şehir ve iş hayatının karmaşasından dolayı yorulan beyninizi dinlendirmek için kendinize biraz zaman ayırmalı ve beyin yorgunluğu için sizlerle paylaşmış olduğumuz bu önerileri dikkate alarak hayatınıza keyifli bir şekilde kaldığınız yerden devam etmelisiniz.

Beyin yorgunluğu nasıl giderilir?

 
Nörolog Doç. Dilerseniz sözü fazla uzatmayalım beyin yorgunlundan nasıl kurtuluruz bunu öğrenelim. Aksi durumda hayatınız daha sıkıcı ve içinden çıkılmaz bir hal alacaktır
Dr. Serdar Dağ beyin yorgunluğundan kurtulmak için etkili önerilerde bulundu. Dağ’ın beyin yorgunluğu tedavisi için şunları dile getirdi: “Karşılaştığımız sorunları çözmek için üretilen ihtimalleri akıl belirler. Bu ihtimallerin içinden çözüm en doğru olanı bulup uygulamayı zeka belirler. Zeka genetik mirastır, akıl ise zaman içinde kazanılan eğitim ve tecrübe ile gelişir. Genetik yapının da kontrolünde olan zeka, çevresel etmenler ve iyi bir öğrenim hayatı ile maksimum seviyeye çıkar. Bir olay karşısında ihtimal üretme aklı gösterir. Kişi ne kadar ihtimal üretiyor ise o kadar akıllı demektir. Zeka ise o ihtimaller arasından en can alıcıyı alıp uygulamaktır. İş hayatında başarılı olmak için akıllı ve zeki insanların bir araya gelmesi gerekir. Yani beyni etkin kullanmak ve başarılı olmak için yalnız akıl yetmez, akıl ve zeka beraber olmalıdır.”

Nörolog Doç. Dr. Serdar Dağ beyin yorgunluğundan kurtulmak için iki çeşit detoks önerisinde bulundur. Bunlardan ilki gıda detoksu, ikincisi ise zihinsel detoksdur. Gıda detoksunda fast –food gibi hazır gıdalardan, hayvansal kökenli hazır gıdalardan, kızartmalardan ve aşırı içkiden uzak durmak, protein ihtiyacını etten değil de baklagillerden almak ve mümkün olduğu kadar doğal gıdaları tüketmemiz gerektiği öneriliyor. Ancak gıda detoksunu her zaman değil de yılın belli zamanlarında yapmak gerekir.
Zihinsel detoksta ise beynimizi işgal eden, enerjimizi olumsuz etkileyen kişileri ve yerleri yaşamımızdan olabildiğince uzak tutmak hatta tamamen bunları yaşantımızdan çıkarmamız önerilmektedir. İşinizde, evliliğinizde, sosyal yaşantınızda sizi mutsuz eden her şeyden uzak durmalısınız.

Bir önceki yazımız olan Uyurken el ayak şişmesi nedenleri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: beyin yorgunluğuna ne iyi gelir, beyin yorgunluğu için öneriler, beyin yorgunlugu nasıl atılır, beyin yorgunluğu nasıl geçer, beyin yorgunluğunu nasıl rahatlatırız

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.