Bilişsel Terapi İle Takıntılara Son!

Bilişsel Terapi İle Takıntılara Son!

Hastalığın görüldüğü çocukların genellikle ilaçla tedavi edildiğini, ancak ilaç kullanımına rağmen hastaların bazı belirtileri göstermeye devam ettiğini belirten uzmanlar, konuyla ilgili yeni verilerin, ”sözlü terapi” sayesinde söz konusu belirtilerin de ortadan kaldırılabileceğini kanıtladığını kaydetti.
Terapinin yüksek maliyetli bir tedavi yöntemi olmasının, ucuz ilaç tedavisi karşısında fazla tercih edilmemesine neden olduğunu belirten uzmanlar, bilişsel davranışçı terapinin takıntı bozukluğu görülen çocuklarda işe yaradığını, bu nedenle söz konusu hastaların terapi hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması gerektiğini vurguladı. Üç ay süren takibin ardından, terapi gören çocukların yüzde 70′inde büyük ölçüde iyileşme görüldüğü kaydedildi.
American Medical Association dergisinde yayımlanan ve yaşları 7 ila 17 arasında değişen çocuk ve ergenlerin katıldığı araştırma kapsamında, hastaların bir kısmı sadece ilaç tedavisi görmeye devam ederken, bir kısmı da ilaçlara ek olarak psikologlarla terapi seanslarına katıldı.
Araştırmalar, dünyada her 100 çocuktan birinde obsesif kompulsif kişilik bozukluğu görüldüğünü ortaya koyuyor

Hastalık, sürekli el yıkamak, ödevleri sürekli kontrol etmek, belli hareketleri devamlı biçimde tekrarlamak gibi davranış biçimleriyle kendini gösteriyor. Bu bozukluğun görüldüğü çocuklar, hareketleri tekrarlamazlarsa sakinleşemiyor ya da herşeyin yolunda gideceğine inanmıyor.
AA

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.