Bir Yılda 1712 Kişi Hayatını Kaybetti…

Bir Yılda 1712 Kişi Hayatını Kaybetti...
Almanya’da 2010 yılında doktor hatası ve tıbbî ürünlerdeki yetersizlikler nedeniyle ölenlerin sayısının yüzde 35 oranında arttığı belirlendi.

Özellikle doktorların yaptığı hatalar nedeniyle kurtarılamayan hasta sayısı 2009 da 551 ken, 2010 da 944 e yükseldi. Almanya da sık görülen hasta ölüm nedenleri arasında, yetersiz dezenfeksiyon, nakledilen organların hastanın vücudu tarafından kabul edilmemesi ve protez takılması sırasındaki komplikasyonlar öne çıktı.

Açıklamalara göre hastane veya sağlık kuruluşlarındaki dezenfeksiyon sorunu nedeniyle ölenlerin sayısı 410 olarak belirlendi. Ameliyat dikişlerinin gerektiği gibi yapılmaması nedeniyle de 61 hasta kurtarılamadı. Bakın nerede…

Almanya da bir yılda doktor hataları ve tıbbî ürünlerde yetersizlik nedeniyle en az 1712 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Alman televizyon kanalları verilerin Almanya Sağlık Bakanlığı tarafından Almanya Federal İstatistik Dairesi’nden alınan bilgilerle yayınlandığını aktardı. Bir yılda 1712 kişi doktor hataları yüzünden hayatını kaybetti
Ameliyatlarda yanlış kesim nedeniyle 47, endoskopi sırasındaki hatalar nedeniyle 33 hasta öldü.

Bonn da bulunan Hasta Güvenliği Eylem Birliği derneğinin genel sekreteri Hardy Müller, Deutsche Welle de, “Bu rakamlar buz dağının görünen bölümü” derken resmî istatistiklerde her ölümün kaydedilmediğini, yılda yaklaşık 17 bin kişinin doktor hatası nedeniyle yaşamını yitirdiğini tahmin ettiklerini söyledi.

Alman Tabipler Odası Başkanı Frank Ulrich Montgomery ise ölüm nedenlerine ilişkin istatistiklerin dikkatle tutulmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Organ nakli sırasında görünebilecek sorunların hastaya önceden bildirildiğini belirten Montgomery, hastanelerdeki hijyenik yetersizliklerin alt yapıya ilişkin bir sorun olduğunu, doktor hatası olmadığını bildirdi. Öte yandan Almanya’da hastane koşullarından şikayetçi olan hastaların sayısının son dönemde önemli ölçüde arttığı vurgulandı.

 

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.