->
Botoksun uygulama alanları oldukça genişledi. Migren tedavisi için seçilen bu yöntemlerden bazıları migrene iyi gelmekte bazılarının da migren ağrılarını dindirmediği bilinmektedir.
Şiddetli ve dayanılması güç bir baş ağrısına sebep olan migren, ağrı kesici ilaçların, tıbbi yöntemlerin, bitkisel çözümlerin, şifalı taşlar ve bu gibi müşabih yöntemlerle tedavi edilmesinin yanı sıra estetiğin göz bebeği olan botoks ile de tedavi edilmektedir. Estetik dünyasının uzunca yıldır kullandığı botoks yönteminin migreni tedavi ettiği bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır.
Botoks sadece cildi gerdirmek ve kırışıkları yok etmek için kullanılmıyor
Daha çok kadınların maruz kaldığı kronik baş ağrıları ve migren tamamen ortadan kaldırılıyor. Bilimsel araştırmalarla da kanıtlanan bu tedavi yönteminin tek dezavantajı ise etkisinin sadece 12 hafta sürmesidir. Migren hastaları ağrılardan sadece 12 hafta kurtulup rahatlığa kavuşabiliyor. Ancak şiddeti oldukça fazla olan bu ağrıların 12 hafta ortaya çıkmayacak olması bile migren hastalarının yüzünü güldürmeye yetiyor.
Botoksla hastaların boyun ve yüz bölgelerine uygulanan enjeksiyonlar bu zamana kadar tam 14 hastanın ağrılarını dindirdi. Özellikle boyun ağrısından kaynaklanan migrene botoksun etkisi oldukça büyük.
Bir önceki Fazla uyumanın zararları başlıklı konumuzda aşırı uykunun zararları ve çok uyumanın zararları hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: botoks ile migren tedavisi, botox kulak cınşaması tedavisi, migren tedavisinde botoksun zararları, migren tıbbi tedavi yöntemleri
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.