->
Boyun çıtlatmaya bağlı gelişebilecek pek çok riskin söz konusu olmasına rağmen rahatlama duygusuna ulaşmak isteyen boyun ağrısı çeken hastalar ne yazık ki bu uyarıları dikkate almıyorlar.Ancak boyundaki eklem rahatsızlığı felç ile sonuçlanabilir.
Boyun çıtlatmadan dolayı omurga kemiklerinin gevşemesi ve hareket alanının daha geniş bir alana yayılması durumunda ise, eklem iltihabı husule gelebilir. “Acaba boyun çıtlatmak zararlı mı”, “boynu çıtlattığımız zaman boyun sağlığımız kötü etkileniyor mu” gibi pek çok soru işareti belirir kafamızda. Peki uzmanlar bu konuda ne düşünüyor? Gerçekten boynu çıtlatmak zararlı mıdır? Eğer zararlıysa ne gibi zararları vardır? İşte tüm bu soruların yanıtlarını yazımızın devamında sizler için açıkladık.
Boyun çıtlatmanın zararları
Sürekli olarak boyun çıtlatmak eklemleri bir arada tutan tendon ve eklem bağlarıyla birlikte, boynun zayıflamasına yol açabileceği konusunda uzmanlar uyarılarda bulunuyorlar.
Zaman zaman pek çoğumuz boynumuzu çıtlatmaya gereksinim duyar ve boynumuzu çıtlattığımız zamanda aslında her birimiz rahatladığımızı hissederiz, lakin bu durumdan kaygı duyanlarımızdan var
Boyundan beyne doğru ilerleyen sinir arterinin de boyun çıtlatmadan dolayı zarar gördüğü bilinmektedir. Sinir arterinin zarar görmesi de az önce bahsettiğimiz felç sorununu ortaya çıkartır. Boynunuzu çok fazla çıtlatmamaya çalışın. Sadece boyun tutulması anında boynunuzu çıtlatın. Bakılanlar: boyun kutletmek zararli mi, boyun citlatmanin zararlari, boyun cıtlatmak, sürekli omurga çıtlatmanın zararları, boyun citlamasi neden olur
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.