->
Buna sebep olan sorun araştırıldığında ise anne karnında bebeğin başının tek tarafa doğru kasılması ile doğum esnasında kas içinde oluşan travma olduğu bilinmektedir. Çenenin aksi yönde dönmesi, başın bir tarafa doğru kalıcı olarak yan yatması ve boynun düzeltilememesi boyun eğriliği hastalarının iş hayatını ve sosyal yaşamlarını da önler.
Boyun eğriliği problemi yaşayan hastalar en basit boyun hareketlerini bile yapmaktan güçlük çektikleri ve sürekli boyunlarının bir yana doğru olmasından dolayı sıkıntı yaşadıklarından yaşam onlar için oldukça zordur. Kasın tek taraflı olarak kısalması boynun düz değilde eğri durmasına sebep olur. Peki boyun eğriliğinin sebepleri nelerdir, bu rahatsızlık neden kaynaklanır işte cevapları.
Tortikolis yani halk arasında boyun eğriliği denilen rahatsızlık kulak arkasında bulunan kemik çıkıntısından göğüs kafesi kemiğine doğru uzanmış olan boyun kasının kısalmasından ötürü meydana gelmektedir
Gözle görülür ve dikkat çekici bir eğrilik olan boyun eğriliği el ile düzeltilmeyen bir sorundur. Hasta ne kadar eliyle boynunu düzeltmeye çalışsa da mümkün olmaz.
Boyun eğriliği ilk evrelerde tedavi edilebilir bir sorundur. Ancak sürekli boynun eğik olarak durması zamanla omurgalarda kalıcı eğriliğe yol açacak ve tedavisi zor olmayacaktır. Bu sorun omzun yukarı doğru kalkmasına kadar gidecektir. Boyun eğrili için masaj ve egzersiz yapılmalıdır. Tedaviye geç kalındığında ameliyat gerekebilir.
Bakılanlar: boyun egriligi belirtileri, boyun egriligi tedavi ile gecer mi, bebeklerde boyun egrılıgın nedenı, boyun egrilmesi en etkili tedavisi, boyun kemiği eğriliği nedir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.