->
Peki boyun gerilmesi yaşayan bir kişi ne yapmalıdır? Boyun gerilmesi nasıl geçer, tedavi için uzmanlar ne önerir?
Mütenevvi sebeplerden kaynaklanan boyun gerilmesi asla ihmal edilmemesi gereken bir sağlık problemidir. Boyun ağrısını bir şekilde atlatırız ancak boyun gerilmesi söz konusu olduğundan hareket etmekte oldukça çok zorlanırız.
Boyun gerilmesi tedavisi
Boyun bölgesinde bulunan kasların gerilmesi de bu gruplarda sıklıkla yaşanan bir sorundur.
İstatistiklere göre günümüzde her üç kişiden biri boyun ağrısı ile karşılaşmakta ve kimi zaman şiddetli boyutta husule gelen boyun ağrılarından dolayı günlük yaşamlarında yapmaları gereken birçok işlerinde aksaması söz konusu olmaktadır. En çok da, bilgisayar başında çalışanlar, şoförler, telefon operatörleri, ev hanımları ve sekreterler boyun ağrısı sıkıntısı çekenler grubudur
Boyun gerilmesinin tedavisi için kas gevşetici ilaçlardan yardım alabilirsiniz. Ancak ilacı kullanmadan önce uzman bir hekime danışmayı da ihmal etmeyin. Çok ileri vakalarda ve ilaçlı tedavinin yetersiz kaldığı durumlarda fizik terapi ile boyun gerilmesi tedavi edilmelidir. Boyun gerilmesi için sıcak kompres uygulaması da yararlı olabilir. Ayrıca istirahat etmek de önemli bir husustur.
Boyun gerilmesi yaşayanlar saçlarını ıslak bırakmamalı, vantilatör karşısında uyumamalı, cereyan yapan yerden uzaklaşmalı, doğru oturmaya özen göstermeli, çalışırken ara ara mola vermeli, ani ve sert hareketlerden kaçınmalı, masaya eğilerek bakmamalı, kollu sandalye kullanmalıdır.
Bir önceki Boyun tutulması nasıl geçer? başlıklı konumuzda boyun tutulması ve boyun tutulması tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: boyun gerilmesi, boyunda gerilme, boyundak gerilme için ne yapılmalı, boyun kaslarında gerilme, boyun lifleri gerilmesi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.