->
Bunyon tedavisi için öncelikle sorunun ne tipte meydana geldiğini bilmek gerekir. Ayak baş parmak ile ayağın geri kalan kısmı arasında oluşan içi kemik ve yumuşak doku dolu olan şişliğin ilerlemesine engel olmak için bunyonun tedavisi şarttır. Eğer bunyon tipi ilerleme kaydedecek bir biçimde ise mutlaka ameliyatla sorun giderilmeye çalışırken, ilerleme kaydetme göstermeyecek olan bunyon tiplerinde ameliyatsız tedavi seçenekleri uygulanmaktadır.
Düztabanlık, ailesinde osteoartrit olanlar ve en önemlisi de dar ve yüksek topuklu ayakkabıların giyilmesinden husule gelen bunyon yani halk dilindeki adı ile ayak baş parmak çıkıntısı tedavi edilmez ise sorun daha da ilerlemekte ve ciddi ağrılara sebebiyet vermektedir.
Bunyon tedavisi
Her bunyon ilerleme göstermeyeceği için herkeste ameliyatlı tedavi şarttır diyemeyiz
Öncelikle tedavide hastanın sağlıklı bir ayakkabı seçimi yapması önerilir ve akabinde ağrı kesiciler ile ağrı sorunu kontrol altına alınmaya çalışılır. Ayrıca hastalara zaman zaman bunyonu ovuşturmaları da önerilir. Eğer ki bu tedavi yöntemleri olumlu bir sonuç vermez ise cerrahi operasyona geçilir.
Bunyonun cerrahi yolla tedavisinde ortaya çıkan kemik fazlalılığı ortadan kaldırılır ve içe doğru eğilmiş olan baş parmak dışarı doğru düzeltilir. Bunyon tedavisinde cerrahi operasyon en kesin yoldur. Son derece başarılı bir şekilde bunyonun tedavisi günümüz hekimlerince uygulanabilmektedir. Ancak cerrahi işlem sonrası ayağın enfeksiyon kapma riski söz konusu olduğundan hastaların doktorlarının önerilerine kulak vermeleri ve işlem sonrası ayak bakımlarına ve hijyenlerine özen göstermeleri gerekir. Bakılanlar: bunyon tedavisi, bunyon bitkisel tedavi, bunyon nasıl gecer, Bunyon nasıl tedavi edilir, bunyon tedavisi ameliyatsız
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.