->
Hatta bazı durumlarda ciddi burkulmalar lif kopmalarına sebep olmakta ve böyle bir durumda da sakatlık meydana gelmektedir. Bir kaza ya da aşırı zorlanma burkulmanın en önemli nedenlerindendir. Eklem lif bağlarında medya gelen gerilme ve bükülmeler burkulma olarak tanımlanmaktadır.
Güçlü liflerle bağlı ve elastik bir yapıya sahip olan, hareket etme imkanımızı sağlayan kemikler, burkulmadan dolayı incinmekte olduğundan vücut hareketlerimizde zorlanmalar husule gelir. Peki burkulmanın tedavisi nasıldır?
Yanlış bir fiziksel aktivite sonucunda aniden husule gelen burkulmalar el bileklerinde, dizlerde, dirseklerde ve en çokta ayaklarda ortaya çıkmaktadır
Şişme, ağrı ve morlukla sonuçlanan burkulmalar bazen önemsiz bazen de ciddi sonuçlar doğurmaktadır. Bilhassa ayak bileği burkulmalara karşı çok hassas olduğundan bu bölgede iltihaplanmalarda meydana gelebilir.
Burkulmanın ciddiyetine göre tedavisi de değişmektedir. Burkulma hafif ise bir süre hareket edilmediği ve burkulmanın meydana geldiği bölgenin hareket ettirilmemesiyle sorun bir süre sonra kendiliğinden geçmektedir. Söz konusu bölgeye beze sarılmış buz koymak ve buzu 20’şer dakika aralıkla uygulamak hafif burkulmaların bir çeşit tedavi şeklidir.
Burkulmalarda acı hissediliyorsa yaralı bölge kan dolaşımını engellemeyecek şekilde çok sıkı olmamak şartıyla bandaj ile sarılabilir.
Ciddi burkulmalarda ise tedavi biraz uzun sürmektedir. Bu tür durumlarda hasta muhakkak hastaneye başvurmalı ve hekim kontrolünde tedavisini sürdürmelidir. Söz konusu bölgenin hareketsiz kalması, gerektiğinde burkulan bölge ısıtılıp iyileşme süreci hızlandırılmalıdır.
Bir önceki Boğmaca Hastalığı Hakkında Nekadar Bilgilisiniz? başlıklı konumuzda boğmaca, boğmaca belirtileri ve boğmaca hastalığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: burkulma tedavisi, ayak burkulmasına karşı yapılan, burkulma anında yapılması gerekenler, burkulma tedavi süreci, BURKULMALARA DOĞAL TEDAVİ
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.