->
Stresin neden olduğu birçok sendrom yaşandığı gibi, Burn out sendromunda da stresin etkileri büyüktür. Bu sorun kaliteli yaşamı etkileyen, sağlık sorunlarının yaşanmasına neden olan ve çoğu kişinin ruh sağlığını alt üst eden mühim bir sorundur.
Stres bazen bir yorgunluktan, bazen birine olan öfkeden, bazende işlerin yolunda gitmemesinden ortaya çıkan bir duygudur.
Bir şeylere karşı aşırı streslenmek, genel sağlığımız için tehdit oluşturuyor. Aşırı stres, fizyolojik tepkiler doğuruyor
Adalede gerilmeler, kan basıncında artış kalp ritimlerinde ve solunumda hızlanma gibi tepkiler meydana gelmektedir. Bunun sonucunda stres hormonlarının salgılanması ve bu salgılamanın sürekli devam etmesi, kalp hastalıklarına, yüksek tansiyona, baş ağrısına, bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve daha birçok sağlık problemine zemin hazırlamaktadır.
Sürekli stres yaşayan kişiler artık bu durum karşısında tükenmişlik noktasına geldikleri için burn out sendromu meydana gelir. Bu kişilerde iş, yaşam ve dünyaya karşı olumsuz duygu ve düşünceler belirir. Tükenmişlik sendromu kişide kronik yorgunluk, güçsüzlük, enerji kaybı, yıpranma, hastalıklara daha hassas olma, sık baş ağrıları, bulantı, kas krampları, bel ağrısı, uyku bozuklukları, ümitsizlik, gerilmeler, kızgınlık, sabırsızlık, huzursuzluk, nezaket ve saygıda azalma, arkadaşlardan soğuma gibi sorunlara neden olur.
Bir önceki Sosyal fobi nasıl yenilir? başlıklı konumuzda sosyal fobi, sosyal fobi nedir ve sosyal fobi tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: burn enerji emziren annelere zararlımı, burnaut hastalığın cinsel yaşam yan etkileri, burnout sebepleri, ortayas krizi nasil asilir, tükenmişlik sendromunun zararları nelerdir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.