->
Çene kilitlenmesi genellikle yirmi yaş dişinin çıkması esnasında, bademciklerden dolayı veya çeşitli sağlık sorunlarının vuku bulması durumunda görülen ciddi bir durum olduğu için, çene kilitlenmesinde ilk yardım nasıl yapılmalı sizlere makalemiz aracılığıyla bilgi vereceğiz. Özellikle de yaraya toprak bulaşması tetanoz mikrobunun vücuda girmesini daha bir kolaylaştırır.
Çene kilitlenmesinde ne yapılmalı?
Çene kilitlenmesinin en önemli ve tehlikeli durumu, tetanozdan dolayı husule gelmesidir. Tetanoz mikrobunun hemen hemen her türlü yaradan vücut içerisine girmesi, çene kilitlenmesine yol açmaktadır.
Tüketmek istediğimiz besinlerin kolay yutulması ve mideye küçük parçalar halinde ulaşması için çenemizde mevcut olarak bulunan çiğneme kaslarının da, kasılmasından mütevellit ağzın açılmasının mümkün olmamasına çene kilitlenmesi denmektedir
Böyle bir durumda husule gelen çene kilitlenmesinde yapılması gereken ilk şey, vakit kaybetmeden bir doktora görünmektir.
Çene kilitlenmesinin tedavisi için uzman bir doktora başvurmak yapılması gereken en önemli şeydir. Uzman hekim çene kilitlenmesinin tedavisi için öncelikle bu durumun sebebin araştıracak ve sebebe yönelik hastanın genel durumunu da göz önünde bulundurup en uygun tedaviyi uygulayacaktır. Tedavide fizik tedavi, egzersiz ya da ameliyat uygulanır.
Bir önceki yazımız olan Denizanası çarpması tedavisi başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: çene kilitlenmesi nasıl geçer, çene kilitlenmesine ne iyi gelir, yirmilik dis cene tutulmasi nasil gecer, çene kilitlenmesi için ne yapılmalı, çene müdaheleleri nasıl olur
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.