->
Check-up kişinin cinsiyetine, yaşına ve sahip olduğu genetik faktörlere bağlı olarak sağlığı hakkında tüm sistemlerle ilgili yeterli bilgi verebilecek kapsamda olmalıdır.
Check-up, herhangi bir şikâyet olmaksızın belirli aralıklarla yapılan ve kişinin sağlığı hakkında genel bilgi veren sağlık taramasıdır. Bu kapsamın belirlenmesinde kişinin ayırabileceği zaman ve ekonomik şartları göz önünde bulundurulmalıdır. Günümüzde birçok ölümcül hastalığı tedavi edebilmenin başlıca yolu erken tanıdır.
Belirli şartlarda bazı tetkikler ön plana geçmelidir
Check-up her yaştaki bireylere uygulanabilir ama genel uygulamada özellikle 35 yaş sonrası daha önemli hale gelmektedir.
Keskin sınırlar olmamakla beraber 35 yaş üstü bireylerde yılda bir kez yapılması önerilir. Kişinin yaşı, cinsiyeti ve sahip olduğu risk faktörlerine göre farklı kapsamda checkup programları uygulanmaktadır.
50 yaş üzeri tetkikler geniş kapsamlı olmalı
Genç bireylerde koruyucu hekimliğe yönelik dar kapsamlı check-up programları uygulanırken, 50 yaş ve üzeri erkek bireylerde kalp damar hastalıkları başta olmak üzere, akciğer, prostat ve kolon kanserleri üzerine odaklanılır.
50 yaş ve üzeri bayan bireylerde ise menopoz ve beraberinde getirdiği rahatsızlıklar, kalp ve damar hastalıkları, meme ve rahim kanserleri üzerine odaklanılır.
Bir önceki Cinsel isteksizliğin çareleri başlıklı konumuzda cinsel isteksizlik, erken boşalıyorum ve erken boşalıyorum ne yapabilirim hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: Check up da yaş sınırı nedir, check up için yaş sınırı var mı, check up yaş sınırı
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.