->
İşte bu döküntülerin başlamasından sonra çiçek hastalığı artık bulaşıcı demektir.
Çiçek hastalığı nasıl ve ne zaman bulaşır?
Çiçek hastalığının bulaşması
Çiçek hastalığına neden olan virüs hastalıklı bir insandan sağlıklı bir insana temasla, ortak eşya kullanımıyla, öksürük ve hapşırma ile etrafa yayılan tükürük damlacıklarıyla geçmektedir. Çiçek hastalığının belirtileri ortaya çıkmaya başladığı zaman hastalık bulaşıcı bir etken haline dönüşmektedir.
Çiçek virüsü vücuda girdikten sonra 12 günlük bir kuluçka dönemi sonrasında ateş, yorgunluk, baş ağrısı ve sırt ağrısı gibi belirtilerle kendini gösterir ve 2-3 gün sonra yüz, kol, bacaklarda kırmızı yara şeklin döküntüler başlar.
Çiçek hastalığı ne zaman bulaşıyor, çiçek hastalığı bulaşma süresi, çiçek hastalığı hangi evrede bulaşıcıdır, tüm bu soruların yanıtları çiçek hastalığına yakalanmış kişiler ve yakınları tarafından merak konusu olmaktadır. Çiçek hastalığı hangi dönemde bulaşıcıdır ve çiçek hastalığının bulaşma riski nelerdir tüm bunların yanıtlarına uzmanların açıklamalarıyla yazımızın devamında yer verdik
Tüm bu belirtiler karşısında hastadan uzak durulması, hastanın hastaneye yatarak özel tedavi altında tutulması gerekir. Çiçek aşısı olmayan, yaşlılar, çocuklar, gebeler ve bağışıklık sistemi çok zayıf olan kişilerde çiçek hastalığı ağır seyir eder.
Bir önceki yazımız olan Çiçek hastalığı tedavisi başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: çiçek hastalığı ne zaman bulaşır, su cicegi hangi evrede bulasıcıdır, çiçek hastalığı bulaşıcılık evresi, çiçek hastalığıne zaman bulaşmaz, çiçek hastalığının bulaşma evresi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.