Cinsel İsteğinizde Azalma Varsa Dikkat!

Cinsel İsteğinizde Azalma Varsa Dikkat!

Sağlıklı ve düzenli cinsel yaşam doğal anti-aging olarak sağlıklı ve dinç yaşamın anahtarı kabul ediliyor. Testosteron eksikliği, beslenme şişmanlık, bazı ilaçlar kadın ve erkekte iktidarsızlığa yol açıyor. Gerçekten de yapılan çalışmalar ve araştırmalar düzenli cinsel yaşamın hormonlar üzerindeki etkisini kanıtlıyor.

Günümüzde 35 yaş altı pek çok erkek cinsel isteksizlik ve iktidarsızlık sorunu yaşıyor. Ancak asıl önemlisi istek azlığının hastalık belirtisi olduğudur
Diğer yandan libido eksikliği yani cinsel istek azalması olarak adlandırılan durumun birtakım hastalıkların çok önceden habercisi olduğu bilinmektedir.
35 YAŞ ALTI ERKEKLERDE SORUN
Erkekte ve kadında cinsel isteksizlik testosteron hormonunun seviyesinde ciddi bir azalma olduğunu işaret eder. İktidarsızlık toplumumuzda oldukça yaygın bir sorun olmakla birlikte sadece yaşlanmaya bağlı olarak ilerlememektedir. Bugün 35 yaş altındaki erkeklerin büyük çoğunluğu psikolojik nedenlere bağlı iktidarsızlık yaşamaktadır. Pek çok erkeğin iktidarsızlık problemi düzensiz ve sağlıksız yaşam şartlarına bağlı olarak yüksek oranlara ulaşmaktadır. Cinsel fonksiyon bozukluklarının altında bir hastalık yatıyor olabilir.
İKTİDARSIZLIĞA YOL AÇANLAR
Vücutta, iktidarsızlığa neden olan bazı aksaklıklar olabilir ve bunların başında dolaşım bozuklukları gelmektedir. Yeterli kan dolaşımının olmaması erkekleri sağlıklı ve iyi bir cinsel yaşamdan uzaklaştırır. Kolesterol yüksekliğinin ortaya çıkardığı damar bozuklukları, yüksek tansi yon, şeker hastalığı, şişmanlık iktidarsızlığın başlıca sebepleri arasındadır.
KALP SİNYALİ OLABİLİR
Cinsel iktidarsızlık özellikle kalp hastalıklarının bir sinyali olabilmektedir. Toplumda en sık yapılan hatalardan biri olan iktidarsızlığın kabullenilememesi başlı başına bir sorundur. Cinsel bozuklukları kabullenemeyen erkekler istatistiklerde azımsanmayacak orandadır. Bu soruna pek çok erkek bahane bularak uzmana baş vurmamaktadır. Oysa kişisel teşhislerin insanları, yaşamsal risklere ve dönülmez hastalıkların pençesine götürebileceği unutulmamalıdır.
İLAÇLAR DA YOL AÇAR
Yapılan pek çok araştırma kalp krizi öncesi iktidarsızlığı ve cinsel isteksizliği doğrulamaktadır. Aynı şekilde şeker hastalığı da iktidarsızlığın altında yatan etmenlerden biridir. Bazı ilaçlar iktidarsızlığa neden olabilmektedir. Tansiyon, kolosterol düşürücü ilaçlar, sakinleştiriciler, romatizmal ilaçlar ve epilepsi ilaçları gibi.
TESTOSTERON NEDEN ÖNEMLİ
Bu hormonun seviyesinde yaşanacak düşüş; cinsel fonksiyon bozukluklarına neden olacaktır. Şişmanlık, halsizlik, kalp hastalıkları ve osteoporoz riski artacaktır.
İKTİDARSIZLIK VE CİNSEL BOZUKLUKLARA OZAN TEDAVİSİ
Ozon (o3) cinsel fonksiyon bozuklarında ve enerji artışında genel iyilik hali yaratmaktadır. Ozon tedavisinin üç ayrı uygulama yöntemi olan aşı, fitil yahut sauna cinsel gücün yeniden kazanımında ciddi etkiye sahiptir.
YAĞLARDAN KURTULUP CiNSEL GÜCÜNÜZÜ BESLEYiN
Sadece ülkemizde değil tüm dünyada geçerli bir veri; 40-70 yaş arası erkeklerin % 52′sinde ereksiyon sorunu görülüyor.Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu sorunların yaş dışında psikolojik ya da bir hastalığa bağlı sebepleri olabilmektedir.
NELER TETİKLİYOR?
Gerek kadında gerekse erkekte sigara, alkol sağlıksız beslenme şekli, kilo, vitamin, mineral eksikliği, hareketsizlik gibi kalitesiz ve sağlıksız yaşam koşullarıyla çevrelenmiş yaşam tarzı pek çok hastalığı doğurduğu gibi cinsel sağlığı da tehdit ediyor.
CiNSELLiK ViTAMiNLERE EMANET
Halk arasında, eskilerin kulaktan kulağa dolaşan afrodizyak reçeteleri cinsel gücü arttıran mucize yöntemler arasında popülarite kazanmış olsa da ne bu reçeteler ne de cinsel gücü arttıran yiyecekler olarak sınıflandırılan besinlerin bilimsel bir kanıtı yoktur. Sağlıklı ve dengeli beslenme prensibi ve kilo kontrolü dışında. B, E, C
VİTAMİNİ VE ÇİNKO SORUNU HALLEDEBİLİR
Ancak bilinen bazı etkilerden yola çıkarak; B,E ve C vitamininin ve çinkonun cinsel sağlık için dikkate alınması gerektiğini söyleyebiliriz. Çinko testosteron üretiminde önemli bir rol oynar, iyi bir antioksidan olan E vitamini de seks hormonları üretiminde önemlidir.
Dr. İsmail Ağar
www.ismailagar.com
(0212) 240 51 72
(0212) 240 51 73
 

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.