->
Yalnız bu konuda ebevynlerin dikkat etmesi gereken en büyük şey, 3 yaşına kadar diş macunu kullandırmamaları.
Çocukların ağız ve diş sağlığında ebeveynlerin rolleri büyük.
Uzmanlar, küçük yaşta diş hekimleri ile çocukları tanıştırmanın büyük derecede önemli olduğunun altını çizdiler. Çocukluk döneminde kazandırılan alışkanlıklar çocukların büyüme ve yetişkinlik dönemlerinde diş ve diş eti hastalıklarından korunmalarını sağlıyor. Anne ve babalar, çocuklarının büyüdüklerinde sağlıklı dişlere sahip olmalarını sağlamak için küçük yaşlarda onlara bazı alışkanlıkları kazandırmaları gerekiyor
Buradaki amaç çocukların dişçiye olan korkularının üstesinden gelmek. Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, çocukların 6-8 aylıkken dişlerinin temizliğine başlanılmasından yana. Bu konuda anne ve babaları uyarıyor:
” Dişlerin ağızda ilk kez görülmesinden itibaren temizlenmeye başlaması büyük önem taşıyor. Bu da bebeklik çağında dişlerin çiğneme yüzeylerinin temiz bir tülbentin veya gazlı bezin ıslatılarak silinmesiyle gerçekleştirilebilir. Çocukların dişleri 2,5-3 yaşında fırçalanmaya başlanmalıdır. Fırça seçimi ise yumuşak ve naylon kıllara sahip küçük fırçalardan yana olmalıdır. Fırça kılları aşınıldığı zaman mutlaka değiştirilmelidir.
Gece yatmadan önce ve sabah kahvaltıdan sonra leblebi büyüklüğündeki bir macun ile 3 dakikalık bir fırçalama yeterlidir. Florürlü diş macunlarını tercih edin ki çocuğunuz diş macununun tadını sevsin, diş fırçalamaya istekli olsun.”
Bir önceki Aft tedavisi başlıklı konumuzda aft tedavisi, ağız yaraları nasıl geçer ve ağız yaralarına ne iyi gelir hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.