->
Dışkının aşırı sert olması olarak tanımlanan kabızlık sorunu yetişkinlere nazaran çocuklarda daha büyük sıkıntılara yol açtığı için çocuklarda husule gelecek kabızlığı önlemek için ebeveynlere büyük görevler düşmektedir. Bilhassa lif bakımından zengin olan sulu içeceklere de ağırlık verilirse kabızlık riski azaltılmış olur. Çocuk kendini kabızlıktan nasıl koruması gerektiğini bilmediği için anne ve babalar bu yükü üstlenirler. Peki anne ve babalar çocuklarda kabızlığı önlemek için ne yapmalılar? İşte çocuklarda kabızlığı önlemek için yapılması gerekenler…
Çocuklarda kabızlığı önlemek için
Bebek ve çocuklarda kabızlığı önlemek için ebeveynler her gün bol miktarda çocuklarına su içirmelidir. Bir yetişkin kabızlığı nasıl önleyeceği ya da kabızlık ile karşılaşmamak için nelere dikkat etmesi gerektiğin çok iyi bilir, ancak aynı durum ne yazık ki çocuklar için geçerli değildir
Erik gibi meyve kompostoları da kabızlığı önlemek için birebirdir.
Çocukların kabızlık sıkıntısı yaşamaması için abur cuburdan uzak durmaları gerekir. Anne ve babalar gelişim çağındaki çocuklarını abur cubur gıdalardan uzak tutmaya dikkat etmelidir.
Bağırsak alışkanlığı için her gün hemen hemen aynı saatlerde çocuk tuvalete götürülmeli ve yaklaşık 10 dakika tuvalette tutulmalıdır.
sıklaşan kabızlık sorunu ile birlikte anüs ve çevresinde şişlik, iştah kaybı, ateş, kusma, dışkıda kan, cilt döküntüleri husule gelmiş ise acilen hekime gidilmelidir.
Bir önceki Üç ebeveynli çocuk mümkün mü? başlıklı konumuzda anne sağlığı, böbrek yetmezliği ve çocuk sağlığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: çocuklarda kabızlık için ne yapmalı, çocuk kabızlığını önlemek için ne yapılır, bebeklerde kabizligi onlemek icin neler yapmali, kabızlığı hemen gidermek için, bebeklerde kabızlık için ne yapılmalı
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.