->
Beslenme esnasında aşırı terleme, beslenme sonrası yorgunluk, mide bulantısı, bacaklar, yüz ve kollar başta olmak üzere vücudun mütenevvi bölgelerinde şişlik, cilt renginde ve sıcaklığında farklılık, sürekli yorgunluk hissi gibi belirtileri bulunan kalp yetmezliği çocukların yaşam kalitesini düşürmektedir. Öncelikle ilaçlı tedaviye başvurulur ve çocuklarda kalp yetmezliğinin tedavisinde kullanılan ilaçlar genellikle sorun üzerinde olumlu gelişimler gösterir.
Çocuklarda kalp yetmezliğinin tedavisi
Çocuklarda kalp yetmezliği tedavisi için öncelikle uzman hekim çocuğun genel sağlık durumunu kontrol edecek, daha önceden yaşadığı sağlık sorunları varsa bunları göz önünde bulunduracak ve yaşına uygun bir tedavi metodu belirleyecektir. Genellikle pek çok aile bu belirtileri çocuklarında görmelerine rağmen kalp yetmezliğinden şüphe etmezler. Ancak anormal olan her durumun bir sebebi olduğunu ve ciddi sorunları işaret edebileceğini unutmamalı, geç kalmadan uzman bir hekime danışılmalıdır
Bazı durumlarda ise cerrahi bir onarım söz konusu olabilir. Çocuklarda kalp yetmezliği tedavisi için ameliyat yapılmış ise, ameliyat sonrasında da çocuk bir müddet ilaç kullanmaya devam eder.
Son dönemlerde yeni geliştirilmiş kardiyak resenkronizasyon tedavi yöntemi de çocuklarda kalp yetmezliğinin tedavisi için başarılı bir şekilde kullanılmaktadır. Cihaz tedavisi adı da verilen bu tedavi metodu kalbin pompalama yeteneğini arttırıp, kalbin her iki tarafındaki eş zamanlı kasılmaları koordine etmektedir.
Bir önceki Çocuklarda kalp yetmezliği belirtileri başlıklı konumuzda çocuklarda kalp yetmezliği hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.