->
Yumurtaya karşı alerjisi olan çocukların yetişkinlik dönemlerinde de alerjileri devam eder. Yumurta alerjisi kendini cilt döküntüleri, kusma, sindirim sorunları ile gösterir ve nadiren hayati tehlikeye neden olur.
Çocuklarda yumurta alerjisi nadiren bebeklik döneminde, çoğu zamanda ergenlik öncesi görülmektedir.
Yumurta alerjisinin tedavisi olmadığını söyleyen uzmanlar, alerjinin ortaya çıkmasını önlemek içi yumurta ve yumurta ürünlerinden uzak durmalarını önermekteler.
Çocuklara alerji yapan besinlerin başında gelen yumurta, alerjik bünyelerde birkaç saat içinde çeşitli semptomlarla problemlerini göstermeye başlar. Bu durumda anlaşılır ki yumurtayı yiyen çocuğun bu besine karşı alerjisi vardır
Ancak bazı çocuklar ve bireyler yumurta yemeden duramadıkları için antihistamin ilaçları kullanarak yumurta alerjisinin belirtilerini azaltabilirler.
Bir önceki Üç ebeveynli çocuk mümkün mü? başlıklı konumuzda anne sağlığı, böbrek yetmezliği ve çocuk sağlığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: alerji nasil olur, çocuklarda yumurta alerjisi, yumurta alerjisi kendini nasil belli eder, yumurta alerjisi nasıl anlaşılır, yumurta alerjisi nasil baslar
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.