Çocukların geçirdiği bulaşıcı hastalıklar nelerdir?

Çocukların geçirdiği bulaşıcı hastalıklar nelerdir?

 

 
Bilhassa bahar ve kış ayları hastalıkların en çok görüldüğü dönemlerdir. Bunun sebebi ise, çocukların bağışıklık sistemlerinin yetişkinlere göre düşük olması ve çocukların sık sık mikroplarla temas etmesidir. Ayrıca çocukların birbiri ile olan temaslarında da sık olması, geçirilen hastalıkların birbirlerine bulaşmasına da neden olur. Sağlığı ciddi derece etkileyecek olan bulaşıcı hastalıklar, ilkbahar ve kış mevsimlerinde daha sık ortaya çıkar.
Çocukluk dönemi, hastalıkların en sık ortaya çıktığı dönemlerden biri olmasıyla birlikte en tehlikeli vakalara yine çocukluk döneminde meydana gelir
Yıllar önce, geçirilen bulaşıcı çocuk hastaları milyonlarca çocuğun ölümüne sebep olmuştur. Günümüzde ise hem ebeveynlerin bu konuda bilinçli olması hem de, bu hastalıklara karşı tıpta önlemlerin alınması hastaların görülme oranını daha da azalttı; ancak tam olarak tedavi edilme şansı olmayan hastalıklarda yok değil.
Günümüzde çeşitli enfeksiyonlara karşı aşı bulunmaktadır. Bazı hastalıklardan aşı ile korunmak mümkünken, bazıları için etkili bir aşı henüz bulunamamıştır. Bu yüzden her çeşit enfeksiyon hastalığı ciddiye alınmalıdır. Çocukların enfeksiyon kapmasında en önemli sebep, virüslerdir. Ancak bazen bakterin de bulaşıcı rahatsızlıklara sebep olabileceği belirtilir. Peki çocukların geçirdiği bulaşıcı hastalıklar nelerdir ?

 
Çocuklarda sık görülen bulaşıcı hastalıklar


 
Bir önceki Üç ebeveynli çocuk mümkün mü? başlıklı konumuzda anne sağlığı, böbrek yetmezliği ve çocuk sağlığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: çocukların küçükken geçirdiği hastalıklar, HASTALIK, çocukluk döneminde geçirilen hastalıklar, bulaşıcı hastalıklar, küçükken geçirilen hastalıklar

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.