->
Ancak çok uyuduğumuz bazı durumlar var ki ne yazık ki elimizden olmadan aşırı uyuyor ve uyanmakta güçlük çekiyoruz. Ancak uyku yeterli şekilde alınmadığında ya da çok abartıldığında ne yazık ki vücudumuz enerji depolaması gereken uyku esnasında ya dinlemiyor ya da hantallaşıyor. Bu yazımızda bu soruna değineceğiz ve sizleri aşırı uyumanın nedenleri hakkında bilgilendireceğiz.
Gün boyu halsizlik, unutkanlık, dikkat dağınıklığı ve agresiflik gibi durumlarla karşılaşmak istemiyorsak az ya da aşırı uyumamaya dikkat etmeliyiz.
Gün içinde verimli olmak ve vücudumuzun bir önceki günden kalma yorgunluğunu atması için düzenli ve sağlıklı bir uyku her zaman ihtiyacımız olan şeydir
Uzmanlar ideal uykunun 7-9 saat olduğunu söylemekteler. Ara sıra az ya da çok uyumada bir sakınca yoktur ancak bu durum sürekli devam ediyorsa muhakkak altında yatan sebep araştırılmalıdır.
Çok uyuma sebeplerinin en sık rastlananı depresyondur. Depresyona giren bir insan sürekli uyuma isteği hisseder ve uyudukça da depresyonu daha da ilerleyerek birey sinirli, öfkeli, kavgacı ve hiçbir şeyden zevk almayan bir ruh haline bürünür.
Uyurken sık sık uykunun bölünmesi, herhangi bir sese ya da ısı değişikliğine bağlı olarak uykudayken uyanmak da uykunun süresini uzatan bir sebeptir. Bu nedenle uyuduğunuz ortamın ısısını iyi ayarlamalı, sessiz, rahat bir yatakta uyumaya çalışmalısınız. Sizi rahatsız edecek şeylere karşı uyumadan önlem alırsanız uykunuz kaliteli ve yeterli olur.
Bir önceki Boğmaca Hastalığı Hakkında Nekadar Bilgilisiniz? başlıklı konumuzda boğmaca, boğmaca belirtileri ve boğmaca hastalığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: çok uyumak neyin belirtisi, uyudukça uyumak, çok uyumanın nedenleri ve tedavisi, çok uyumanın nedenleri, çok uyumanın nedenleri ve zararları
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.