->
Doğuştan bu hastalığa yatkın olan bireylerde her yaşta ortaya çıkabilen ve ince bağırsağı etkileyen özel bir hastalık olarak tanımlanan çölyak hastalığı, ince bağırsaklar gıdaların sindirim ve emiliminden sorumlu olduğu için buradaki hastalık, sindirim ve emilimi bozarak, başta ishal olmak üzere çeşitli belirtilere yol açmaktadır. Hekimi 5 dakikada sonuca ulaştıran bu testin doğruluk oranının yüzde 80 – 90 olduğu belirtiliyor. Oysaki hastalığın erken tanısı oldukça büyük önem taşırken, bu hastalığa yakalananlarda tanı gecikmesi ile ağız, boğaz, yemek borusu ve bağırsak kanserleriyle lenfoma gibi kötü huylu hastalıklarının görülme oranı ise %300 ile %600 oranında artıyor.
Lösemi, meme kanseri, pankreas, safra yolu ve akciğer zarının kötü huylu hastalıklarının önlenmesinde de çölyak hastalığının erken tanısı büyük önem taşırken, Biocard çölyak testi parmak ucundan alınan bir damla kanla gerçekleştiriliyor.
Hastalığın klasik belirtilerinin yanı sıra diğer organlarla ilgili yakınmalara neden olması hekimlerin teşhis koymasında zorluklara neden oluyor. Hastalığın nedeni genel olarak buğday, arpa, çavdar ve yulafta bulunan bitkisel proteinlerdeki glutenden kaynaklanırken, günümüzde çölyak hastalığının tek tedavi yöntemi ömür boyu glutensiz beslenmekten geçiyor
Bir önceki Cinsel isteksizliğin çareleri başlıklı konumuzda cinsel isteksizlik, erken boşalıyorum ve erken boşalıyorum ne yapabilirim hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: çölyak hastalığı tedavi edilmezse ne olur, çölyak hastalığı hangi branş, colyak hastalıgı hangı bolum, çölyak tedavi edilmezse ne olur, çocuklarda çölyak hastalığına hangi bölüm bakar
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.