->
Kan hastalıkları, doğum metabolizma hastalıkları, çeşitli enfeksiyon hastalıkları ve daha birçok sağlık problemleri dalakta büyüme sorununu husule getirir ve bu durum karşısında büyüyen dalak hastaya rahatsızlık verdiğinden uzman hekimler büyümüş dalağın alınması gerektiğine karar verirler.
Dalak alındığında ne olur?
Peki dalak alınırsa ne olur? Dalağın alınması hastanın ölümüne yol açar mı? Dalak alındıktan sonra dalağın görevlerinin yerine getirilmesi ne gibi sorunlara sebebiyet verir? İşte yanıtları:
Dalak hayati bir organ değildir, bu nedenle alınmasında bir sakınca bulunmamaktadır. Kişi dalağın alındıktan sonra da hayatına devam eder.
Yumuşak, elastik, mor renkli kaburga kafesinin altında ve sol üst karın bölgesinin arka kısmında mide ile diyafram arasında yer alan, uzunluğu 12,5 cm, genişliği 7,5 cm ve kalınlığı ise 5 cm olan dalağın kan depolama, kanı temizleme ve kirlenmesini önleme, alyuvar ve akyuvar üretimi sağlama gibi görevleri bulunmaktadır. Dalak alındıktan sonra dalağın görevlerini lenf dokusu sistemi üstlenir
Dalak alınmasının sakıncaları arasında hastaların enfeksiyonlara karşı daha zayıf kalması yer alır. Dalak alındıktan sonra üst solunum yolu hastalıklarına karşı daha çok dikkatli olmak, pnömokok, hemofilus, meningekok ve grip aşılarını her sene yaptırmak gerekir. Aksi durumda ölümcül risk söz konusu olur. Çünkü kapsüllü bakterilerin neden olduğu enfeksiyon dalağı olmayan kişilerde ciddi bir risk oluşturur.
Bir önceki yazımız olan Burun ahtapotu nasıl tedavi edilir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: dalak alınırsa ne olur, dalak alınması, dalağı alınan kişi nelere dikkat etmeli, dalak, dalağı olmayanlar nelere dikkat etmeli
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.