->
Araştırmayı yapanlardan, College London Tıp Fakültesi’nden doktor Jane Ferrie yayımladığı bildiride, bununla birlikte, genellikle 7 veya 8 saat uyuyanların uyku sürelerindeki artışın da ölüm riskini yüzde 110 oranında arttırdığını, ancak bu durumlardaki ölüm riskinin kalp damar hastalıkları dışındaki nedenlere dayandığını belirtti.
Ferrie, araştırmalarının sonucunda 7 veya 8 saatlik uykunun yetişkin bir insanın sağlığı için ideal olduğunu, çalışmalarının ayrıca, genellikle 5 veya 6 saat uyuyanların uyku sürelerinin uzamasının bu kişilerin sağlıkları için yararlı olabileceğini de gösterdiğini kaydetti. Özellikle uyku sürelerinde meydana gelen azalmalar, kalp hastalıklarına bağlı olarak ölüm risklerini artırıyor.
Araştırma, 1985 ve 1993 yılları arasında 35-55 yaş arası 10 bin 308 kişi arasında yapıldı.
Gereğinden çok veya vücudun ihtiyacı olandan az uyumanın ölüm riskini artırdığı belirtildi.
İngiltere’de yapılan ve sonuçları ABD’de açıklanan bir araştırmada, genellikle 6, 7 veya 8 saat uyuyan insanların uyku sürelerindeki azalmanın kalp damar hastalıklarına bağlı ölüm riskinin yüzde 110 oranında artmasına yol açacağını ortaya koydu
Birkaç yıl süreyle takip edilen bu kişilerin sosyo-demografik özellikleri ve daha önce var olan sağlık sorunları göz önünde bulundurulmadı.
Bir önceki Yorgunluğu tedavi edebilirsiniz başlıklı konumuzda bağışıklığı güçlendirmek, bahar mevsimi ve bitkisel çaylar hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: dengeli uyumak
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.