->
Denizanası çarpması durumunda vücutta oluşan bu yakınmaları hafifletmek ve acının kısa sürede geçmesini sağlamak için yara emilip, zehir tükürülebilir.
Denizde yaşayan bazı zehirli hayvanlar, insan vücudu ile temas ettiği zaman bir takım komplikasyonların gelişmesine sebep olarak sağlığımızı tehdit ettiğinden dolayı, denizanası çarpmasında veya diğer deniz hayvanlarının vücutla temas etmesi durumunda ne yapılması gerektiğini bilmek gerekir. Özellikle de yaz aylarında denize girenlerin en fazla karşılaştığı durumlardan birisi olan denizanası çarpmasında ilk yardımın nasıl yapılması gerektiğini bilmek, hem kendi sağlığımız hemde yakınlarımızın sağlığı açısında büyük önem taşır.
Denizanası çarpmasında ne yapılmalı?
Denizde fırtınaların esmesinden sonra kumsallara doğru gelen ve sular arasında görülen denizanalarına dokunulduğu zaman ya da görmeden bu hayvanların vücuda değmesi deride kabarmalara, yanmalara ve ürtiker cilt hastalığına yol açmaktadır. Ardından antiseptik bir solüsyonla yara dezenfekte edilmeli, sıcak su kompresi yapılmalıdır.
Vücudu hassas ve alerjik bir bünyeye sahip olanlar deniz hayvanları tarafından birkaç yerlerinden sokuldukları zaman şoka girebilirler
Şok durumunda yüzde sararma, bayılıp titreme nöbeti geçirme, parmak uçlarının soğuması ve terlemesi gibi belirtiler husule gelir. bu durumda denizanası çarpan kişi heme yere yatırılmalı ve vakit kaybetmeden en yakın hastaneye gidilmelidir.
Bir önceki Suda boğulmada ilk yardım başlıklı konumuzda boğulmalarda ilk yardım, boğulmalarda ilk yardım nasıl yapılır ve suda boğulmalarda ilk yardım hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: deniz anasi, denizanasi, denizanası çarpmasında oluşan hastalıklar, Deniz anası adet olurmu, deniz anası insan sağlığına zararı faydası
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.