->
Tüm bu şikayetlerden kurtulmak için derin ven trombozunun tedavisi öncesinde kesi bir tanı gereklidir. Derin ven trombozunun tedavisi öncesinde uzman hekimler elle muayene, doppler-ultrason, venografi ve Isotop venografi tanı yöntemlerini uygularlar ve sorasında hastanın durumuna göre tedaviye başlarlar.
Derin ven trombozu tedavi yöntemleri
Derin ven trombozu, kan pıhtılaşmasından kaynaklı olarak atardamarı tıkamasıyla ortaya çıktığı için, derin ven trombozunun teşhisi ardından derhal tedaviye başlanması gerekir. Aksi durum söz konusu olduğu zaman, kopan kan pıhtıları kalp damarını iyice tıkayıp ani ölüme neden olacaktır.
Belirtilerini yalnızca tek bacakta gösteren derin ven trombozu, bacaklarda şişlik, renk değişikliği, baldırda ağrı, acı, sertlik, gerginlik ve yürürken ağrı gibi pek çok şikayet yaşatmaktadır
Derin ven trombozu tedavisi için hastaya damar yoluyla kan sulandırıcı ilaçlar verilmektedir. Kan pıhtılaşmasını en aza indirerek ani ölüm riski ortadan kaldırılmaya çalışılır.
Derin ven trombozunun tedavisi boyunca hasta istirahat etmeli ve 7 gün kadar ayaklar göğüs hizasından 15-20 cm yukarıda tutulmalıdır. Böylece kanın geri dönüşü kolaylaşmış olur. Ardından derin ven trombozu tedavisine haplarla devam edilir ve en az 6 ay kadar kan sulandırıcı ilaçlarla tedaviye devam edilir. Derin ven trombozu hastalığı tedavisi boyunca hasta orta sıkılıkta veya ölçüye göre hazırlanan varis çorabını kullanır.
Bir önceki Zihin yorgunluğu tedavisi başlıklı konumuzda beyin yorgunluğu için öneriler ve zihin yorgunluğunun giderilmesi için hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: derin ven trombozu tedavisi, derin ven trombozu da yapmamız gerekenler, Venöz tromboz cinsel yolla bulaşırmı, dvt bitkisel tedavi, derin ven trombozu uzman tv
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.