->
Boğazı, burunu, bronşları, cinsel organı, deriyi ve bazende bağırsakları tutan difteri hastalığı ölümcül derecede tehlikeli olabilen bir sorun olduğu için, mutlaka erken dönemde tedavisi yapılmalıdır.
Difteri tedavisi
Difteri hastalığının ortadan kaldırılması için serum tedavisi uygulanır ve serum tedavisinde amaç difteri antikorlarının olabildiğince erken ve fazla, ancak zarar vermeyecek biçimde kan ya da kas yoluyla verilmesidir.Serumun ne kadar verileceği ise hastanın ağırlığına ve hastalığın şiddetine göre ayarlanmaktadır. Difteri hastalığı eskiye nazaran daha az görülen bir problem olsa da, tehlikeli olma özelliğini halen sürdürüyor. Peki difteri hastalığına yakalananlar nasıl tedavi edilir? Difteriden kurtulma yolları nelerdir? İşte difteri tedavisi hakkında her şey…. Üstelik difterinin günümüzde sık rastlanır bir hastalık olmamasının sebebi de, aşır ile riskinin azaltılmasıdır
Eğer difteri tedavisi uygulanacak olan kişi 2 yaşından küçük bir çocuk ise serum dozu 2.000-10.000 birim, 2-15 yaşındakilere 3.000-20.000 birim, daha büyüklerde 3.000-50.000 birim olmaktadır.
Difteri tedavisinde aynı zamanda penisilin ve erythromycin da kullanılmaktadır. Bu antibiyotikler difteri mikroplarının üremesini durdurmada oldukça başarılıdır. Difteri hastalığından korunmak için muhakkak aşı olunmalıdır. Difteri aşısı olmayanların hastalığa yakalanma ve hastalıktan ölme riskleri aşı olanlara nazaran çok yüksektir.
Bir önceki yazımız olan Difteri belirtileri nelerdir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: difteri riski kimlerde daha fazladır, difteriye ne iyi gelr
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.