->
Dişte ve oyuk şeklinde husule gelen diş çürükleri fark edildiği zaman ihmal edilmemelidir. Hayatımızın herhangi bir döneminde karşılaşmamız muhtemel olan ağız ve diş sağlığı problemleri arasında görülen diş çürümesi gereken zamanda tedavi edilmezse, hem hastanın düş çürümesinden dolayı çektiği ağrılar şiddetlenecek hem de sağlık ciddi bir tehlikenin altına girecektir. Her insan çocukluk ve yetişkinlik dönemlerinde mutlaka diş çürükleri ile karşılaşır ve diş çürümesinin tedavisi için uzman bir diş doktorunun yolunu tutar.
Dişlerin öne veya arka yüzeylerinde, köklerinde ya da aralarında mütenevvi sebeplerden kaynaklı olarak ortaya çıkan koyu renkte ve oyuklar halinde görülen bozulmalara diş çürüğü adı verilir. Peki, diş hekimleri diş çürümelerini nasıl tedavi ediyor?
Diş çürüklerinin tedavisi
Diş çürüğüne neden olan bakteriler, dişlerin yüzeylerinde ve aralarında birikmiş olan besin artıklarının asit oluşumuna sebep oluyor ve bu durumda diş minesine zarar veriyor
Ayrıca diş çürümesine neden olan karbonhidrat bakımından zengin yiyecekler çok fazla tüketilmemelidir. Şekerli ve unlu gıdalardan biraz olsun uzak durmak gerekir. Hele ki çürük diş tedavisi esnasında hastalar bu hususlara çok dikkat etmelidir.
Diş çürüklerinin önlenmesi için ağız ve diş temizliğine özen göstermek, diş minesini zayıflatacak gıdalardan, asitli içeceklerden uzak durmak gerekir. Diş çürüklerinin tedavisi, dişin ve diş çürüğünün durumuna göre yapılmaktadır. Eğer diş yüzeyinde çürük ve oyuklar bulunuyorsa, önce bir temizlik yapılır ve ardından çeşitli dolgu maddeleri ile dişe dolgu uygulanır. Çürüğün çok fazla derine ilerlemiş olması durumunda ise, oluşmuşsa kanal tedavisi uygulanmaktadır. Çünkü diş çürüğü derinlere kadar indiği zaman dişi kaybedecek seviyelere gelinmiş demektir.
Lokal anestezi altında, diş köküne ve dişin temeline zarar vermeden, diş özüne işlemiş olan çürüğü temizleyip oluşan boşluğu uygun dolgu maddeleri ile dolgu yapılmasına kanal tedavisi adı veriliyor. Ne dolgu ne de kanal uygulaması yapılamayacak durumda olan diş çürüklerinde ise çürük diş ne yazık ki çekilir.
Bir önceki Tonsillit nasıl tedavi edilir? başlıklı konumuzda bademcik iltihabı nasıl geçer, bademcik iltihabı nasıl tedavi edilir ve bademcik iltihabı tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: dis çürümesi nasil tedavİ edilir, diş çürüklerir doğal tedavi, en arkadaki dişler nasıl tedavi edilir, ön dişlerin çürümesi nasıl tedavi edilir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.