->
Diş eti hastalıklarının ortaya çıkmasındaki en önemli neden, diş plaklarıdır. İşte bundan sonra asıl sorun başlamış demektir.
Diş eti hastalıkları erken tedavi edilmezse diş ve diş etlerinde çok ciddi sorunlara yol açar. Çünkü zamanla diş plakları tartara veya diş taşına dönüşecektir. Düzenli olarak dişlerini fırçalamayanlarda bu soruna rastlamak mümkündür
Diş eti hastalıklarının nedenlerini daha önce sizlerle paylaşmıştık. İsterseniz o makalemize de göz atabilirsiniz. Diş eti hastalıkları neden olur? Tıklayın!
Diş eti hastalıklarının tedavisinde öncelikle diş eti hastalığına neden olan plakların, dişten uzaklaştırılması gerekir. Daha sora diş taşı temizliği yapılmalı ve diş etlerinin düzgün bir kök yüzeyin sahip olabilmesi için de rutin ağız bakımı yapılmalıdır. Bu işlem başlangıç tedavisidir. Başlangıç tedavisin, bakteri ve irritanların diş ve diş etinden uzaklaşması ve diş etinin dişe olan adaptasyonunun tekrar kazandırılması için yapılır.
Eğer diş eti hastalıkları çok fazla ilerlemiş ise başlangıç tedavisine ilaç takviyesi gerekmektedir. Hastalıklı dokuların ve derinlere işleyen diş taşlarının temizlenmesi, düzgün kök yüzeyinin sağlanabilmesi için cerrahi işlem uygulanmaktadır.
Bir önceki Diş eti hastalıkları neden olur? başlıklı konumuzda diş eti hastalığı, diş eti hastalığı nedenleri ve diş eti hastalığı sebepleri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: dis eti tedavisinin yararlari
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.