->
Diş eti iltihaplanması ciddi bir problem olduğu için, belirtileri kendini göstermeye başladığı an, muhakkak tedavisi için uzman bir diş hekimine gidilmelidir.
Ülkemizde yaşayan birçok insan dişlerine gerek hassasiyeti göstermediğinden ötürü, diş ve diş eti hastalıklarına sık sık yakalanmak ve her yakalanışında da bu rahatsızlığı ağır bir şekilde yaşamaktadır. Diş eti iltihaplanması da bu sorunların başında gelmektedir. Çünkü diş eti ve bunun gibi ciddi diş problemleri diş kaybına, çene kemiklerinde hasara ve enfeksiyonlara sebep olmaktadır. Oysa ki diş ve diş hastalıklarına karşı önlem almak için dişlerimize hak ettiği bakımı uygularsak, böyle bir sorun kesinlikle yaşamayız
Ciddi anlamdaki diş eti iltihabı kan şekerini yükseltir, felç riski ve kalp krizi riskini arttırır. Diş eti iltihabının en önemli nedenleri; sigara kullanımı, kalıtım, bağışıklık sistemi ve en önemlisi dişlerin hijyenine önem verilmemesiyle oluşur. Diğer diş problemlerinde olduğu gibi diş eti iltihabında da nişastalı ve şekerli yiyecek ve içeçeklerin kullanılmasıyla dişin üst katmanına yapışarak bir tabaka oluşturur ve mikropların dişin üst katmanına yerleşmesi ile başlar.
Diş eti iltihabının belirtileri; ağız kokusu, diş etinde şişlik, kanama gibi nedenlerdir.
Bir önceki Diş gıcırdatması ( bruksizm ) nedenleri ve tedavisi başlıklı konumuzda bruksizm, bruksizm nedenleri ve bruksizm tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: sık sık diş iltihabı, diş eti iltihabı forum, diş eti iltihabına hangi antibiyotik iyi gelir, diş eti iltihabına ne iyi gelir, diş eti iltihabının belirtileri
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.