->
Paki hangi sebepler döllenmiş yumurtanın rahme gitmesine engeldir?
Dış gebelik neden meydana gelir?
Yumurtanın fallop içinde kalması rahme ulaşamaması anne adayının sağlığını son derece tehlikeye atmakta ciddi riskler ortaya çıkartmaktadır. Döllenmiş yumurta fallop tüpünün içinde büyüm gösterdiği zaman fallop tüpünün patlama riski mevcuttur. ancak dış gebelikte döllenen yumurta mütenevvi nedenlerden dolayı tıkalı olan tüplerden dolayı rahim içine yolculuğunu yapamaz ve fallop içinde gelişme gösterir. Fallop tüpünün içinde gelişme göstermesi ise gebeliği ne yazık ki oluşturmaz.
Gebelikte normalde yumurta fallop tüpünün içinde döllenir, buradan rahme gider ve rahim içinde gelişimini sürdürüp gelişimi tamamlandıktan sonra da eğer hiçbir sorun yoksa sağlıklı bir şekilde bebek dünyaya gelmiş olur
Böyle bir durumda ise önüne geçilmesi bir hayli zor ve ölümcül olan kanamalar husule gelir. Dış gebelik söz konusu olduğu zaman tıpkı normal gebelik gibi mide bulantısı, adet gecikmesi, memelerde şişlik gibi belirtiler ortaya çıkartır. Bu belirtilerin yanı sıra anormal kanamalar ve şiddetli sancılar da dış gebeliğin belirtileridir.
Dış gebelik fallop tüplerinin iltihaplanmasından kaynaklanır. Fallop tüplerinin iltihap kapması dış gebelik nedenleri arasında en sık rastlanan durumdur. Bunun yanı sıra fallop tüplerinin zarar görmesi ve şeklinde bozukluk meydana gelmesi de dış gebeliğin nedenleri olarak gösterilir. Kadınlarda hormonal düzensizlikler olması da dış gebeliği ortaya çıkartır. Pelvik enfeksiyonu, daha önce yaşanan dış gebelik, fallop tüpünü etkileyecek ameliyatlar geçirmiş olma, enfeksiyon ve iltihap gibi sorunların tamamen tedavi edilmemiş olması da dış gebelik sebepleri arasında sayabileceğimiz etkenlerdir.
Bir önceki yazımız olan Küretaj olmanın zararları nelerdir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: dış gebelik neden olur
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.