->
Dış gebelikten korunma
Dış gebeliğe bağlı ölümler bile gerçekleşebiliyor. Ekseri bu yerleşim yeri fallop tüpleri oluyor ve bu tüplerin dışında yumurtalıkta, karın içinde ve rahim ağzında da yerleşim göstererek riskli sonuçları doğurabiliyor. Dış gebelik kesinlikle bir bebek sahibi olma yöntemi değildir, bu durumun gelişmesinden ötürü kadının sağlığı ciddi manada tehlike altında olur. Bu sebeple söz konusu bir dış gebelik derhal sonlandırılmalıdır.
Dış gebelik, sperm hücresi ile döllenmiş yumurtanın normalde rahim içine yerleşmesi gerekirken, rahim dışında başka bir bölgeye yerleşmesi ve burada gelişim göstermesi sonucu husule gele riskli bir sorundur
Dış gebelikten korunma yöntemleri sayesinde bu durumun önüne geçebilir ve sağlığınızın ciddi risk altına girmesine karşı önlem alabilirsiniz. Peki dış gebelikten korunmak için neler yapılmalı?
Dış gebelikten korunmak için yapılması gereken en önemli şey, dış gebeliğe neden olan etkenleri ortadan kaldırmaktır. Genellikle dış gebelik nedenleri arasında geçirilen iltihapların, rahim kanallarında daralma veya sağa sola yapışmanın etkisi büyüktür.
Bu tür sorunların tedavi edilmesi ile dış gebelikten korunulabilir. Bilhassa rahim ve kanallarda yapılan bir ameliyat rahim kanallarında daralma veya yapışma riskini çok fazla arttırır.
Bir önceki yazımız olan Hamilelikte ishal nasıl geçer? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: dış gebelikten korunma, dis gebelikten korunma yollari, dış gebelikten nasıl korunulur, fallop tüpü gebelik kacinci haftada sonlandirilmali
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.