->
Günlük yaşam stresinin bilinç altına yönlenmesi ile birlikte gelişen faktörler arasında yer alan bruksizm yani diş sıkma olayı, kasların spazmına yol açarak uyku halinde diş gıcırdamasına sebebiyet verebilir.
Genellikle her iki sebepte bir arada görülürken, diş çekildiğinde veya tedavi edildiğinde bu boşluk doldurulmaz ise bu soruna sebebiyet verebilir. Her yaş grubunda gözükebilen bu hastalık çocuklarda hayal kırıklığı, stres ve kıskançlık nedeniyle oluşabilirken, ses bazen öyle yüksek desibellere ulaşabilir ki kişinin kendisi dahi bu sesten uyanamayabilir.
Tedavi Yöntemi
Bruksizm durumunda genellikle kombine bir tedavi uygulanır. Genellikle kişinin günlük yaşamındaki yoğun stres bu soruna sebebiyet verebilirken, alt le üst çene ilişkilerinde yaşanan uyum bozukluğu da başlıca sebeplerdendir. Diş hekimi tarafından alt ve üst dişlerin birbiriyle temasını kesen, silikondan yapılmış, kişiyi rahatsız etmeyen gece plağı yapılır
Yanlış uygulanmış protezler değiştirilir, ağızdaki eksik dişler tamamlanır. Ayrıca kas gevşetici ilaçlar verilir. Psikiyatri doktorundan stres terapisi için yardım alınır.
Bir önceki Ağız kokusunun nedenleri nelerdir? başlıklı konumuzda ağız kokusu, ağız kokusu neden olur ve ağız kokusu nedeni hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: BRUKSİZM TEDAVİSİ, DİŞ GICIRDATMASI İÇİN DİŞLİK FİYATI
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.