->
Deri hastalıklarının yanı sıra, kronik böbrek ve AIDS hastalıklarının da oluşma riski vardır. Havaların ısındığı ilkbahar ve yaz aylarında ise, bu risk iki katına çıkar.
Estetik görünüm için tercih edilen dövmeler, deri hastalıklarına zemin hazırlamakta.
Dövme yaptırmak daha çok gençlerin ilgi alanındadır. Bilhassa geçici dövme daha sık tercih edilmektedir
Ama geçici dövme yaptırmanın yanı sıra kalıcı dövmeleri tercih edende oldukça fazla. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ, “Dövme yaptırmak için yaz ayları beklenmektedir. Hijyenik ortamda ve güvenilir ellere dövme yaptırmamak, kalıcı sağlık sorunlarına yol açmaktadır” dedi. Ağrıdağ sözlerine şöyle devam etti: “Dövme yaptırmak için, steril iğneler, temiz bir ortam ve uzman kişiler tercih edilmelidir. Gerekli sağlık önlemlerini almadan bu işi yapmaya çalışmak cinayete teşebbüsten farksız.”
Dövme yaptırmanın zararları hakkında bilgi veren Ağrıdağ, dövmenin ardından Hepatit A, B, C, AIDS ve frengi gibi bulaşıcı kan hastalıklarına yakalanmanın ve zehirlenmenin an meselesi olduğuna dikkat çekti. Dövme yapılırken, çelikten yapılmış tek kullanımlık iğnelerin kullanılması gerekir. Dövme yaptırılacak yerin Sağlık Bakanlığı’ndan izin belgesine sahip olmasına da dikkat edin.
Bir önceki Uykusuzluk nedenleri başlıklı konumuzda nelerdir, uykusuzluk ve uykusuzluk çekme hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kalıcı dövme zararları, dövmenin zararları, kışın dövme yaptırmanın zararları, dövme yaptırmanın riskleri, dövme zararları
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.