->
Bazı günler süt yerine taze sıkılmış portakal suyu, ya da yumurta yerine bal, domates-salatalık koyabilirsiniz.
Emziren annelerin hamilelik dönemi kilolarını verebilmesi için diyet yapabileceğini belirten uzmanlar, bebeğin besin ihtiyacını karşılayarak sağlıklı büyüyebilmesi için emziren anne diyetlerinin muhakkak uzmanlar tarafından önerilen özel diyet programlarından oluşması gerektiği uyarısında bulunuyor. Çay içmek istediğinizde bitki çaylarını tercih edin. Süt ve yulafın yanı sıra kuru üzüm ve ceviz, fındık gibi kuru yemişler tüketebilirsiniz.
İşte çiçeği burnunda emziren annelerin gönül rahatlığıyla uygulayabilecekleri beslenme programı…
Sabah kahvaltısı
Bir bardak şekersiz süt, bir yumurta, bir dilim tam tahıllı ve lifli ekmek, bir küçük dilim beyaz peynir kahvaltınızda mutlaka bulunmalı
Tatlandırmak için şeker yerine bal kullanın. Demir eksikliği çekiyorsanız, her sabah bir yemek kaşığı pekmezi de diyetinize ekleyin.
Ara öğünler
Ara öğünleri lif, vitamin ve protein ihtiyacınızı karşılayacak şekilde, sağlıklı besinlerle yapmalısınız. Muz, elma gibi meyvelar, kase yoğurt, süt, kepekli- tahıllı ekmek ara öğünlerde az miktarda tüketebileceğiniz besinlerdir.
Diyet ürünlerin sofranıza gelene kadar çok fazla işlemden geçtiğini ve içlerinde koruyucu maddeler bulunduğunu unutmayın. Yoğurt ve sütünüzü emzirdiğiniz süre boyunca tam yağlı seçmekten çekinmeyin.
Öğle yemeği
Yemeklerinizi az yağlı hazırlayın ve porsiyonlarınızı biraz ufaltın ama bir öğle yemeğinde temel besin gruplarının hepsinden bulunmasına özen gösterin.
Izgara veya haşlama pişirilmiş bir et çeşidi, sebze veya baklagillerle hazırlanmış bir yemek, karbonhidrat ihtiyacınız için küçük bir tabak makarna, pilav veya püre, yoğurt veya salata menünüzde mutlaka olsun. Yemek yanında veya aralarında gazlı, kafeinli içecekler tüketmeyin.
Akşam yemeği
Akşam yemeği her zaman öğlen menüsünden hafif tutulmalı, hazmı kolay besinler tercih edilmeli ve akşam 7’den sonraya kalmamalıdır. Akşam menünüz için önden bir çeşit çorba (domates, yoğurt, sebze) için.
Çorba yerine yemeğin yanında komposto veya cacık da tüketebilirsiniz. Etli-sebzeli haşlama bir yemek ya da ızgara et çeşidi yanına yağsız salata ile ana yemeğinizi oluşturun. Akşamları karbonhidratlı gıdalar ve ekmek tüketmemeye çalışın. Eğer akşam yemeğiniz sizi tok tutmayacaksa, yatmadan önce sütlaç, vanilyalı dondurma gibi sütlü bir tatlı ya da bir bardak ılık süt tüketin.
Diyet yaparken asla öğün atlanmaması gerektiğini belirten uzmanlar, diyetin başarılı olması ve form tutturması için mutlaka spor ile desteklenmesi gerektiğini belirtiyor.
Bir önceki Havaların soğuması romatizmayı tetikliyor başlıklı konumuzda fizik tedavi, havaların soğuması ve romatizma hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.