->
Endoskop isimli bu hortum yemek borusunu, mideyi ve ince bağırsağın bazı bölümlerini görüntüleyebiliyor. Mide ve göğüs ağrısı, mide bulantısı ve kusma, kanama, mide ekşimesi, yutkunma problemleri endoskopi ile incelenir.
Ayrıca endoskopi iltihaplanmaların, yaraların ve tümörlerin teşhisinde de kullanılmaktadır. Peki endoskopi nasıl yapılır?
Endoskopi nasıl yapılır?
Endoskopi, endoskop ismi verilen ışıklı ince bir hortumla üst sindirim sistemine bakmak için ağızdan verilen bu hortumun ucunda takılı kamera ile miden içinin görüntülenmesini işlemidir. Biyopsi amacıyla mideden alınan parçanın incelenmesinde endoskopi yöntemine ihtiyaç vardır.
Mide kanseri, mide ülseri, gastrit, reflü ve mide ekşimesi gibi mide rahatsızlıkları endoskopi vasıtasıyla ortaya çıkartılmakta ve endoskopi sadece bu hastalıkları teşhis etmekle kalmıyor, aynı zamanda tedavilerinde de rol oynuyor
Röntgenle karşılaştırıldığında üst sindirim sistemindeki herhangi bir durumun teşhisinde endoskopi çok daha faydalı bir yöntemdir ve aynı zamanda tedavide de etkili olması endoskopinin önemini çok daha artırıyor. Analiz amaçlı, temizleme amaçlı ve tedavi amaçlı kullanılabilir bir yöntemdir.
Endoskopi öncesi boğazınızın arka kısmında ağrı kesici ya da lokal anestezi uygulanır. Bu sayede ağzınızdan sokulan endoskop isimli borunun verdiği ağrıyı hissetmezsiniz. İşlem esnasında hasta sol yanına yatar ve endoskop ağızdan sokularak yemek borusundan geçipr mideye ulaşır. Yaklaşık 20 dakika içinde inceleme ve biyopsi tamamlanmış olur.
Bir önceki Damar sertleşmesi belirtileri başlıklı konumuzda damar sertleşmesinin belirtileri ve damar sertliğinin belirtileri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: endoskopi nasl yaplr, endoskopi nasıl yapılır, endoskopı, endoskopi agrılımıdır, mide endskopi nasil çekilir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.